Ajax verslaat Feyenoord in ontsierde halve finale

Ajax heeft zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. Het duel werd tijdelijk gestaakt nadat Davy Klaassen met een aansteker werd geraakt vanuit publiek. Na klein half uur van bezinking ging de wedstrijd uiteindelijk door en wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 1-2 en staat in de finale tegen PSV.

Ajax kwam na een kwartier spelen op voorsprong in Rotterdam. Alireza Jahanbakhsh en Marcus Pedersen liepen elkaar in de weg bij Feyenoord, waarna de bal gelukkig viel voor de voeten van Dusan Tadic die binnen schoot. Net voor rust was de stand weer in evenwicht. Uit een goede voorzet wist Santiago Giménez de verdiende gelijkmaker binnen te koppen.

Ook in de tweede helft kwam Ajax vroeg op voorsprong. Steven Bergwijn stuitte op Timon Wellenreuther, waarna ook Dusan Tadic ook de bal niet voorbij kreeg de Duitse doelman. Maar bij de derde poging was het wel raak voor Ajax via Davy Klaassen. Vrij snel daarna werd de wedstrijd stilgelegd nadat Klaassen na een opstootje tussen Tadic en Orkun Kökçü vanuit het publiek werd geraakt door een aansteker.

Na de hervatting van de wedstrijd zette Feyenoord alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Met een kopbal van Gímenez waren de Rotterdammers nog dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de paal, waardoor Ajax in de finale staat tegen PSV.