Vesti wint F2-hoofdrace Jeddah na uitvalbeurt leider Martins, Verschoor 6e

Op het Jeddah Corniche Circuit in Saoed-Arabië hebben de jongelingen in de Formule 2 zondagmiddag hun hoofdrace afgewerkt. Dat bleef wat minder lang spannend dan de geweldige sprintrace een dag eerder, maar was alleszins vermakelijk.

Victor Martins vertrok vanaf poleposition en had Oliver Bearman naast zich, met Jack Doohan en Jehan Daruvala op de tweede rij en Ayumu Iwasa met Frederick Vesti op rij drie - Richard Verschoor moest het doen met startplek twintig. Bearman kende een topstart en nam de leiding, Martins, Doohan en Vesti zaten er achter. Na zes ronden kwamen Doohan, Vesti en Iwasa als eerste van de voorste mannen naar binnen om hun zachte banden in te leveren, waarbij Vesti voorbij Doohan ging.

Bearman en Martins kwamen een rondje later binnen voor vers rubber en bleven Vesti, Doohan en Daruvala voor. Niet lang daarna opende Martins volle bak de aanval op Bearman en na een tweede poging pakte de Fransman de leiding over, terwijl Vesti zijn teamgenoot Bearman ook te grazen nam. De Brit kreeg het lastig, haakte af en spinde een paar ronden later, waardoor ook Doohan, Daruvala en Iwasa hem passeerden.

Voorin sloot Vesti aan bij Martins, die hij zwaar onder druk wist te zetten. Die druk werd Martins teveel en de ART-coureur spinde de race uit. Vesti nam zo de leiding over en stond die niet meer af: winst voor de Deen, met Doohan en Daruvala op de tweede en derde plek - Verschoor wachtte erg lang met zijn pitstop en dat pakte bijzonder goed uit met een indrukwekkende zesde plek.