Geheime stukken op laptop van Trump medewerker

Advocaten van voormalig president Donald Trump ontdekten in januari meer geheime documenten en overhandigden die aan federale rechercheurs, aldus meerdere mediaberichten.

Onder de ingeleverde materialen bevonden zich als 'classified' gemarkeerde documenten en de laptop van een van Trumps assistenten, meldden meerdere nieuwsuitzendingen. De geheime stukken zijn aangetroffen in Mar-a-Lago, maar niet in het gedeelte waar Trump de in augustus in beslag genomen documenten had opgeslagen, meldde ABC News.

Bronnen vertelden ABC News dat James Trusty, de advocaat van Trump, federale rechercheurs vertelde dat geheime stukken elektronisch naar de laptop van de assistent waren gekopieerd. De assistent wist blijkbaar niet dat er geheim materiaal naar zijn laptop was gekopieerd, vertelden bronnen aan CNN.

ABC News was de eerste die vrijdag het nieuws naar buiten bracht dat er extra documenten waren overhandigd. Trump wordt onderzocht door Jack Smith, de speciale aanklager van Justitie (DOJ), nadat honderden geheime documenten waren ontdekt in het verblijf van ex-president Trump in Mar-a-Lago. Smith heeft naar verluidt voormalig vice-president Mike Pence gedagvaard, hoewel bronnen aan The New York Times vertelden dat dit is gedaan vanwege het onderzoek naar de rol van Trump tijdens de opstand van 6 januari 2021.

Er zijn ook geheime documenten aangetroffen in de huizen van Pence en president Joe Biden, en de DOJ heeft deze zaken ook in onderzoek.