SkiŽr Pinturault wereldkampioen alpinecombinatie voor eigen publiek

In het Franse Courchevel is de tweede gouden medaille van het wereldkampioenschap alpineskiën vergeven. Na de vrouwen op maandag werkten de mannen dinsdag de alpinecombinatie af, met eerst een super-G en in de middag een slalom.

Op de super-G kon het thuispubliek alvast juichen: hun favoriet Alexis Pinturault noteerde er de snelste tijd. De Oostenrijkse wereldkampioen Marco Schwarz, dit seizoen beter op de slalom, zat er echter maar zes honderdsten van een seconde achter, voor landgenoot Raphael Haaser (+0,14). De eerstvolgende van degenen die de slalom níet over zouden slaan waren de Amerikaan River Radamus (+0,59), de Zwitser Justin Murisier (+1,03) en Stefan Babinsky uit Oostenrijk (+1,17). De gevaarlijkste mannen waren echter nog de Noor Atle Lie McGrath (+1,25) en alleskunner Loïc Meillard uit Zwitserland (+1,34).

Pinturault opende met een op het oog degelijke slalomrun, waarna Schwarz hard op weg was om zijn tijd te verbeteren...tot de Oostenrijker onderin een klein foutje maakte en 0,10 seconden tekort kwam. Haaser strandde met een prima run op 0,44 seconden en bleef zo voor Radamus (+0,69). Murisier was minder gevaarlijk dan wellicht gedacht: bij poortje één ging hij in de fout en nog voor de startpiepjes goed en wel gestopt waren kon de Zwitser aftaaien. Babinsky finishte niet, dus was het aan McGrath: de Noor verloor bovenin wat tijd en maakte onderin nog wel veel goed, maar het was niet genoeg en op 0,72 seconden noteerde hij de vijfde tijd.

Met 1,20 seconden achterstand moest Meillard genoegen nemen met de voorlopig zesde plek en daarmee leek het wel gedaan: de wereldtitel was binnen voor Pinturault, zilver en brons gingen dankzij Schwarz en Haaser naar Oostenrijk en dus bleef de stand zowaar precies hetzelfde als het na de super-G was.