Skeletonster Bos 4e op EK, Hermann pakt 6e zege op rij op thuisbaan

De World Cup skeleton is voor de tweede week op rij in actie gekomen in het Duitse Altenberg. Dit keer was het niet alleen een World Cup-wedstrijd, maar ook het Europees kampioenschap: de uitslag, minus de niet-Europeanen, telde als uitslag van het EK.

Mannen
De Brit Matt Weston was in de eerste run overtuigend de snelste, alleen Christopher Grotheer bleef met 0,37 seconden op diens thuisbaan een klein beetje in de buurt. De verrassende Amerikaan Austin Florian volgde al op 0,51 seconden, vlak voor de Duitser Axel Jungk (+0,52) en Chen Wenhao uit China (+0,54) - de rest van het veld werd op 0,73 seconden aangevoerd door de Zuid-Koreaan Jung Seung-gi.

Jung leverde in run twee een plekje in bij de Brit Marcus Wyatt, Chen viel 0,06 seconden terug achter de Brit. Jungk pakte met maar liefst 0,47 seconden de leiding over en wipte met 0,32 seconden over Florian heen. Grotheer dook drie honderdsten onder Jungk's tijd door, waarna het aan Weston was. De Brit hield vol en met 0,35 seconden pakte hij de overwinning, voor Grotheer en Jungk, wat tevens het EK-podium was.

Vrouwen
Voor eigen publiek was de Duitse Tina Hermann in de eerste run de snelste, op 0,13 seconden gevolgd door de Canadese Mirela Rahneva. Janine Flock uit Oostenrijk zat er met 0,17 seconden erg lekker bij, net als de jonge Duitse Susanne Kreher op 0,23 seconden. De Canadese Jane Channell voerde op 0,59 seconden de rest van het veld aan, met de Nederlandse Kimberley Bos daar weer achter op 0,68 seconden.

Bos wist in de tweede run haar positie in elk geval vast te houden en wipte met 0,11 seconden over Channell heen. Kreher knalde er met 0,66 seconden wel dik onderdoor, maar Flock wist met een erg spannende run nog eens één honderdste van die tijd af te schaven. Rahneva kwam juist 0,02 seconden tekort, waarna Hermann het op haar thuisbaan af mocht maken. Met de spreekwoordelijke naverbrander aan knalde de Duitse met 0,62 seconden naar de winst en de Europese titel, voor haar zesde zege op rij in Altenberg. Flock en Kreher completeerden het World Cup- én EK-podium, Bos werd vijfde (World Cup) en vierde (EK).