Skiester Vlhova houdt Shiffrin van record af in Nachtslalom Flachau

In het Oostenrijkse Flachau hebben 's werelds beste slalomskiesters weer een World Cup-wedstrijd afgewerkt. De Nachtslalom in het Oostenrijkse skioord zorgde weer voor een mooie wedstrijd en natuurlijk een prima feestje bij het in grote getalen aanwezige publiek.

In run één ging het weer grotendeels tussen de twee grote concurrentes Petra Vlhova uit Slowakije en Mikaela Shiffrin namens de VS, waarbij Shiffrin 0,17 seconden langzamer was. De jonge Kroatische wereldjuniorenkampioene Zrinka Ljutic maakte weer grote indruk, dit keer met plek drie op 0,58 seconden. Lena Dürr stond op 0,96 seconden, de rest werd aangevoerd door de Zwitserse Wendy Holdener op 1,24 seconden.

In de tweede run was het Holdener die ruimschoots de leiding pakte en zich zo verzekerde van een plek in de top-5, waarna Dürr er nog eens 0,69 seconden onderdoor wist te duiken. Ljutic kon jagen op haar eerste podiumplek, maar dat ging al snel fout: de Kroatische tiener maakte een fout en finishte niet. Shiffrin nam vervolgens met 0,42 seconden de leiding over, waarna het aan Vlhova was om haar nog even van het recordaantal World Cup-zeges bij de vrouwen af te houden. Dat deed de Slowaakse: ze was 0,43 seconden sneller en pakte eindelijk haar eerste zege van het seizoen, voor Shiffrin en Dürr.