SkiŽr Kilde daalt Ūets harder af dan Odermatt, Goggia wint in Lake Louise

De beste alpineskiërs ter wereld zijn dit weekeinde in Noord-Amerika, waar een paar snelle wedstrijden afgewerkt worden. Zaterdagavond kwamen de mannen in het Amerikaanse Beaver Creek in actie op de afdaling, de vrouwen gingen in het Canadese Lake Louise naar beneden voor eveneens een afdaling.

Mannen
Romed Baumann opende het bal en liet een op het oog prima run zien, hoewel de tijd van de Duitser gelijk daarna met twee tienden werd verbeterd door de Canadees James Crawford. Die ging heel even aan de leiding, tot Aleksander Aamodt Kilde als zesde naar beneden kwam en met 0,79 seconden de eerste plek in handen nam.

Na de Noor waren er nog wat gevaarlijke mannen, vooral Marco Odermatt deed een serieuze poging om Kilde's tijd aan te vallen. De Zwitser kwam net tekort en gaf aan de finish uiteindelijk zes honderdsten van een seconde toe, goed voor plek twee. Crawford hield zijn derde plek en zo zijn tweede podium ooit wel vast: Matthias Mayer en Vincent Kriechmayer uit Oostenrijk kwamen 0,01 en 0,15 seconden tekort en verwezen Baumann naar plek zes.

Vrouwen
De Zwitserse Johana Hählen was de eerste met een zeer snelle run, maar het duurde niet lang voor ze van de troon gestoten werd: landgenote Corinne Suter dook er 0,21 seconden onderdoor en mocht plaats nemen op de hot seat. Daar kon ze wachten tot Sofia Goggia naar beneden kwam, want de Italiaanse was weer eens erg rap bezig: met vooral een geweldig onderste deel haalde ze 0,37 seconden van Suter's tijd af.

Na Goggia leek alleen Ilka Stuhec nog even in de buurt te komen, maar de Sloveense strandde op 0,96 seconden. Toch was het nog niet klaar: Nina Ortlieb maakt deze week na bijna twee jaar blessureleed haar comeback en deed dat met een geweldige afdaling, waarin ze op 0,34 seconden de tweede plek pakte, haar derde World Cup-podium ooit - Suter werd derde.