Kudus schiet Ghana naar winst tegen Zuid-Korea

Mohammed Kudus heeft Ghana maandag een overwinning bezorgd tegen Zuid-Korea. Dankzij twee goals van de Ajacied won de Ghanezen met 3-2 van Zuid-Korea op het WK voetbal.

Halverwege de eerste kwam Ghana op voorsprong. Uit een vrije trap wist Mohammed Salisu binnen te werken en zorgde voor de openingstreffer. Tien minuten na eerste treffer van Ghana maakte Kudus zijn eerste op het WK voetbal. De Ajacied wist een voorzet van Jordan Ayew, die ook al de assist gaf bij de 1-0, binnen te koppen.

Gue-sung Cho zette in de tweede helft Zuid-Korea naast Ghana dankzij twee kopgoals, maar toch zou de winst naar Ghana gaan. Uit een lage voorzet kwam de bal enigzins gelukkig voor de voeten van Kudus, die vervolgens laag raak binnen schoot. Zuid-Korea ging daarna hard op zoek naar de 3-3, maar Ghana hield stand tegen de Zuid-Koreanen.

Door de zege stijgt Ghana naar de tweede plaats. De ploeg van bondscoach Otto Addo speelt in de laatste speelronde tegen Uruguay, dat om 20.00 uur nog in actie komt tegen Portugal. Zuid-Korea is de nummer laatst in groep G.