Vanthourenhout klopt Pidcock in heerlijk moddergevecht Overijse

Michael Vanthourenhout heeft in Overijse zijn eerste Wereldbeker-zege van het seizoen gepakt. De Europese kampioen was in zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen net te sterk voor wereldkampioen Tom Pidcock. Lars van der Haar maakte podium compleet in België.

Dit weekend maakte Tom Pidcock zijn rentree in het veld. Zaterdag deed de wereldkampioen niet mee voor de overwinning in Merksplas en zondag leek het ook moeilijk te worden voor de Engelsman. Pidcock had vlak na de start schakelproblemen dook als allerlaatste het veld in. Toch zou Pidcock meedoen voor de zege in Overijse.

In anderhalve ronde haalde Pidcock iedereen bij op het modderige parcours en in de derde ronde trok de wereldkampioen in de aanval. Alleen Europees kampioen Michael Vanthourenhout kon volgen en kregen we een prachtig duel tussen de twee. Pidcock leek in de voorlaatste ronde in zijn voordeel te beslissen. Op een klim trok hij stevig door en leek de Belg te lossen, maar even later kwam Pidcock ten val op de natte kasseien. Hij moest Vanthourenhout voorbij laten gaan en zou met tien seconden terug herbeginnen.

Bij het ingaan van de slotronde had Vanthourenhout nog steeds de voorsprong van tien seconden en in de slotronde kwam Pidcock wel wat dichter, maar helemaal aansluiten zou de Engelsman niet meer, waardoor Vanthourenhout zijn eerste wereldbeker van het seizoen pakte. Lars van der Haar werd in de achtergrond derde op ruim een halve minuut van de winnaar.

Results powered by FirstCycling.com