FOK! Wat een weer: Valt best mee overdag.

Hallo Primeurmannetjes & Vrouwtjes in opleiding!  


We zijn inmiddels in november gearriveerd, maar ik denk niet dat veel mensen al het gevoel hebben dat de winter al langzaam nadert. Ook de komende dagen is er niet veel wat lijkt op een significante daling van de temperatuur. Het zal niet meer zo extreem zacht worden, maar temperaturen onder normaal zijn ook zeker nog niet aan de orde.

Dinsdagavond en de nacht naar woensdag trokken er een aantal stevige buien over met name Noord-Holland en de Wadden. Ook uw Primeurman werd gewekt door korte, doch zeer heftige neerslag en daarbij kwam het ook tot hagel en zware windstoten. Uiteindelijk viel er rond Den Oever méér dan 20 mm. Alhier en iets ten zuiden kwamen we tot ruim 10 mm.

Overdag trokken de buien via het noorden van het land weg en vanmiddag was het overal droog. De zon heeft ook nog aardig wat uurtjes kunnen schijnen. Nadeel was wel de zeer nadrukkelijk aanwezige zuidwestelijke wind. 

De wind blijft ook morgen nog wel even doorstaan en ik denk dat ook de zon morgen wat meer moeite heeft, doch zeker niet verstek laat gaan. We komen een beetje tussen twee wat afgezwakte storingen in te zitten. In de middag kan de zon overal wel even schijnen, maar zowel in de ochtend als in de avond zal er ook zeker veel bewolking aanwezig zijn. Er kan zeker wat neerslag vallen, en dan met name in het westen en het zuidoosten, maar als het even meezit blijft het grootste gedeelte van de dag droog. Pas in de avond lijkt het echt wat harder te gaan regenen.

De maxima liggen tussen de 13 en 15 graden, en de fanatieke zuidwestelijke wind blijft ook morgen gwoon doorblazen.

Vrijdag en zondag kunnen ook regen opleveren, maar zaterdag lijkt er dan weer heel aardig tussendoor te glippen.  

Au Revoir!  


Mooie luchtenH (Foto: Stephan5)
Het was genieten de laatste dagen buiten. Laat de winter maar weg-blijven. (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!