FOK! Wat een weer: harde woei en bewolkt

herfstbanner

Waarschuwing: In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord Holland, Flevoland, Friesland en Groningen geldt code geel vanwege zware windstoten. van 75 tot 90 km/u in de ochtend. In de middag en avond rond de 75 km/u.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in het westen en noorden enkele buien voor. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, kracht 6, aan zee hard tot stormachtig, kracht 7-8. In de kustprovincies komen (zware) windstoten voor van 70-90 km/u.

Vanmiddag is het in het westen en noorden zwaar bewolkt, in het zuidoosten zijn er zonnige perioden. In het westen en noordwesten komen enkele buien voor. De maximumtemperaturen liggen tussen 14°C op de Wadden en plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De wind uit het zuidwesten neemt langzaam af en is meest matig. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, kracht 6-7. Aan de noordwestkust kunnen windstoten voorkomen tot ongeveer 75 km/u.

Vanavond zijn er landinwaarts brede opklaringen. In de westelijke provincies komen er pittige buien voor, mogelijk met onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig, langs de kust krachtig tot hard, kracht 6-7. In het westen komen bij buien vooral in de kustgebieden zware windstoten van 75-90 km/u voor, aan zee mogelijk 90-100 km/u.

De laatste zonsondergag in de zomertijd van 2022 nabij Harderwijk (Foto: Pukeko)
De laatste zonsondergang in de zomertijd van 2022 nabij Harderwijk (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!