Oud-president Trump steunt de Nederlandse boeren in hun verzet

De Amerikaanse oud-president Trump heeft in een toespraak voor conservatieve jongeren in Tampa, Florida, zijn steun uitgesproken voor de protesterende Nederlandse boeren. In de twee uur durende toespraak hintte hij ook op een deelname aan de volgende presidentsverkiezingen.

Trump noemde de klimaatcrisis een verzinsel, en beweerde zelfs dat het kan leiden tot hongersnood. "Wij staan achter de vreedzame Nederlandse boeren", zei hij. "Op dit moment verzetten Nederlandse boeren zich dapper tegen de klimaat-tirannie van de Nederlandse regering, die hun produktie rigoureus wil inkrimpen. De helft van de veestapels moeten weg, ze zeggen tegen de boeren dat ze hun land niet meer mogen bewerken, ondanks het groeiende voedselprobleem", vervolgde hij zijn speech.

Daarna wees hij naar de studenten en zei: "Hierna zijn jullie aan de beurt. Onze beweging is tegen klimaatfanatici, we steunen de vreedzame Nederlandse boeren die dapper strijden voor hun vrijheid. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt."

De boerenprotesten in ons zijn de afgelopen weken al geregeld opgedoken in het nieuws in andere landen, waarbij feit en fictie soms door elkaar lopen.