Rijkswaterstaat gaat vlaggen en spandoeken langs de wegen verwijderen

Rijkswaterstaat gaat alle Nederlandse vlaggen en boerenprotest-spandoeken die bevestigd zijn aan viaducten, lantaarnpalen en verkeerslichten verwijderen. "We zijn hier absoluut niet blij mee, alles moet weg. En dat is een enorme klus."

De vlaggen en spandoeken zullen worden verwijderd vanwege het potentieel gevaar voor weggebruikers. "Allereerst is het maar de vraag of de vlaggen en spandoeken goed bevestigd zijn. Na een flinke windvlaag kan zo'n doek al loskomen. Als jij dan onder een viaduct doorrijdt, die vlag komt naar beneden en valt op je voorruit: dan is dat echt hartstikke gevaarlijk", aldus woordvoerder Diederik Fleuren aan RTLNieuws. Daarnaast leiden de vlaggen ook af volgens Fleuren. Doordat mensen nieuwsgierig zijn kijken ze naar de vlaggen en/of spandoeken en letten daardoor minder goed op de weg.

Verschillende gemeenten hebben inmiddels laten weten de vlaggen weg te halen vanwege mogelijke verkeersonveilige situaties en omdat mensen zich gekwetst voelen door het expres verkeerd om hangen van de Nederlandse vlag. Daarnaast zou het niet de bedoeling zijn dat gemeentelijke eigendommen worden gebruikt voor protesten.