Poetin feliciteert troepen met verovering Luhansk, 'speciale operatie gaat verder'

De Russische president Vladimir Poetin feliciteerde de Russische troepen met de "bevrijding" van de oostelijke Oekraïense regio Luhansk. Met de verovering van Lysychansk en de daarmee gepaard gaande controle over Loehansk, bereikte het Kremlin een van zijn belangrijkste oorlogsdoelen. De verovering van de regio Luhansk, die samen met de regio Donetsk de Donbass vormt, is een groot succes voor Poetin sinds de invasie van Oekraïne op 24 februari.

De soldaten die bij de operatie betrokken zijn, moeten rusten, zei Poetin in een televisiegesprek met minister van Defensie Sergei Shoigu. De andere militaire eenheden moeten echter de strijd voortzetten. 

Na de verovering van de strategisch belangrijke stad Lysychansk, heeft Rusland aangekondigd dat de gevechten in andere delen van het buurland zullen worden voortgezet. "De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de militaire 'speciale operatie' voort", zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu tijdens een ontmoeting met Kremlin-chef Vladimir Poetin.