Antwerp FC komt met statement na afhaken sponsors vanwege Overmars

De komst van Marc Overmars naar FC Antwerp blijft voor ophef zorgen. Nadat enkele sponsors hebben aangegeven dat ze de samenwerking zullen stopzetten, kijkt The Great Old nu in de spiegel. Ze hebben officiele mededeling naar buiten gebracht om het één en ander toe te lichten. "Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten. De kritiek daarop is terecht."

"Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten. De kritiek daarop is terecht", trekt Antwerp het boetekleed aan. "Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer."

Antwerp stipt in het persbericht nog enkele punten aan. "Het welzijn van al onze medewerkers staat centraal in onze werking. We hebben dan ook sinds jaren een unaniem gedragen gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid voor de club."

Select Groep, een bedrijf gespecialiseerd in personeelsmanagement, was de eerste geldschieter die het contract met de club opzegde. "De keuze om Overmars te benoemen druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van ons bedrijf", staat in een verklaring. "We zijn zeer verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC zijn wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Antwerp heeft ook wat gezegd over de Marc Overmars: "We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt. We hebben met Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt."

De club sluit hun statement af met "Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen."