FOK! Wat een weer: tijd voor een stevig buitje hier en daar

winterbanner

Het is wisselend bewolkt en vooral in het noordoosten is er nog een enkele bui mogelijk. In de avond volgen van het westen uit enkele stevige buien die gepaard kunnen gaan met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noordelijk kustgebied en 14°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig, af en toe vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanavond draait de wind naar west en neemt in het midden en zuiden toe naar (vrij) krachtig boven land en hard, 7 Bft langs de zuidwestkust. Bij buien kunnen zware windstoten voorkomen van 75-85 km/uur.

In de nacht naar maandag trekt de neerslag oostwaarts en klaart het deels op, in het oosten blijft de kans op een bui aanwezig. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuid tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Maandag schijnt de zon af en toe en is er vooral in het zuiden en oosten nog kans op een bui. De temperatuur loopt op naar ca. 11°C. Later in de avond gaat het in het zuiden regenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later op de dag neemt de wind in kracht af. (Bron: KNMI)

Molen de Woudaap bij Krommenie (Foto: DJMO)
Molen de Woudaap bij Krommenie (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.