Vrouwelijke gevangene zwanger na introductie transgender gevangenen in CaliforniŽ

De dag die je wist dat ging komen. Een vrouwelijke gevangene in de Amerikaanse staat Californië is zwanger geraakt nadat in die staat transgenders in een gevangenis van hun keuze geplaatst mogen worden.


Transgender gevangene 'Monica' (Foto: Joe Amon/The Denver Post via Getty Images)

De vrouwenbeweging Women's Liberation Front (WoLF) heeft in ieder geval al één gevangene geïdentificeerd die zwanger is geraakt nadat ze de gevangenis moest delen met een transgevangene, een mannelijke gevangene die zich identificeert als een vrouwelike gevangene die dus in een vrouwengevangenis opgesloten mag worden.

Het enorm progressieve en woke Californië is al als een dolle condooms en morning-after pillen aan het uitdelen in de gevangenis, want dat dit zou gebeuren had je natuurlijk van mijlenver kunnen zien aankomen.

Volgens WoLF zijn de vrouwen doodsbang, ze noemen het een 'de ergste nachtmerrie in een nachtmerrie' nadat voorraden anti-conceptiemiddelen de gevangenis in werden gereden. Het lijkt op een politieke berusting in het feit dat vrouwelijke gevangenen vanaf nu verkracht kunnen gaan worden. 

Abortus
Overal in de gevangenissen hangen posters met hoe vrouwen op mogelijke zwangerschappen zouden kunnen reageren. Opties variërend van adoptie tot abortus kunnen bespreekbaar gemaakt worden.

Sinds januari 2021 moeten gevangenissen gevangenen opvangen die zich identificeren als de doelgroep. Inmiddels hebben ruim driehonderd gevangenen een aanvraag tot relocatie ingediend. Twintig daarvan zijn inmiddels al goedgekeurd en uitgevoerd.

"Doet het dan niemand iets dat we de cel moeten delen met een 1.85 meter grote, 150 kilo zware gevangenen met piemels die hier vrouwen komen verkrachten?", klaagt een vrouwelijke gevangene. "We zijn door de leiding al gewaarschuwd dat er meer en meer zullen komen, sommigen veroordeeld voor zware delicten. Waar blijft ons gevoel voor veiligheid?"

WoLF meldt dat zeker drie mannelijke gevangenen inmiddels in afzondering zijn opgesloten, maar vanwege privacy-regels kunnen ze dit nog niet bevestigd krijgen.

Een andere vrouwelijke gevangene meldde dat sommige van deze gevangenen nog piemels hadden en seks hadden met vrouwelijke gevangenen. "Noem jezelf een vrouw als je dat wil. Maar als je een man bent, met een penis, die nog goed functioneert, dan levert dat problemen op in de damesdouches. Dat levert problemen op."