FOK! Wat een weer: de hel op aarde barst los

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Flits! Boem! Rommel, rommel... Woei!

Ongeveer in heel Nederland is het noodweer (geweest) met uitzondering van het oosten. Het leek er eerder op dat het gister al los zou gaan maar dat werd het niet, alles ging over de Noordzee maar vandaag krijgen we het dubbel en dwars terug. Een windhoos in Leersum, water dat letterlijk de zee in stroomt in Egmond aan Zee, stroomuitval en sporen van tornado's. Dat is wat het tot nog toe heeft opgeleverd.

Momenteel zijn de buien in het noorden des lands; de Wadden, Friesland, Groningen en Drenthe krijgen nog flink wat voor de kiezen maar ook in Overijssel komen nog buien voor. Tijdens de buien kunnen flinke windstoten ontstaan en wateroverlast wat te zien is in onder andere Alkmaar. 

Vannacht wordt het allemaal wat rustiger, al blijft het wel flink waaien, windkracht 5-6 of misschien wel 7 Bft. Morgenochtend begint met bewolking, in het oosten en zuidoosten schijnt de zon. De temperatuur loopt ver uiteen van 17 graden aan de kust tot 28 in het zuidoosten. De wind is landinwaarts matig, aan de kust krachtig tot hard.

 


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.