Biatlete Eckhoff boekte zesde sprintzege op rij

Biatlete Tiril Eckhoff is met geen mogelijkheid te stoppen op de sprint. De Noorse World Cup-leidster was in het Tsjechische Nove Mesto voor de zesde keer op rij de beste, een welhaast bizarre reeks in de biatlonsport, waar fouten zo dicht op de loer liggen.

De rappe Duitse Denise Herrmann opende de wedstrijd en schoot voor het eerst in een jaar tijd weer eens alle tien schijven omver: haar tijd was dus gelijk scherp. De Italiaanse Dorothea Wierer kwam tot op vier seconden, Herrmann's landgenote Franziska Preuss moest na één misser elf seconden toegeven.

Vervolgens was het wachten op Eckhoff, die bij de staande schietbeurt één misser liet noteren. Ze zat daar tussen de tijden van Wierer en Herrmann in, maar in de slotkilometer gaf de Noorse gas en aan de finish was ze 6,1 seconden sneller dan Herrmann. Wierer bleef op plek drie staan, niemand kon die positie meer echt bedreigen.

De Belgische Lotte Lie schoot alles keurig omver en noteerde een prima 46e tijd, waardoor ze er zaterdag op de achtervolging ook bij zal zijn.