FOK! Wat een weer: onstuimig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is zwaar bewolkt en er zijn perioden met (mot)regen, al wordt het van het westen uit geleidelijk droger. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft boven land en stormachtig, 8 Bft aan zee. Daarbij komen er in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten voor van 75-90 km/uur voor.

In de loop van de ochtend gaat het nog wat harder waaien met boven land een krachtige tot harde wind, 6-7 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind stormachtig en aan zee mogelijk enige tijd stormkracht 9. Tevens komen er in de loop van de ochtend in het gehele land zware windstoten voor van 80-100 km/uur. In het westen en noorden kunnen er kortstondig mogelijk zeer zware windstoten van 100-110 km/uur optreden. In de loop van de middag neemt de wind vervolgens weer in kracht af. Verder is het wisselend bewolkt en kunnen er vooral vanmiddag enkele buien vallen, later op de dag mogelijk met onweer, hagel en zware windstoten rond 75 km/uur. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele regenbuien voor. In de loop van de nacht komen er steeds minder buien voor. Het kwik daalt naar omstreeks 4°C. Er staat een een matige, aan zee krachtige zuidwestenwind.

Vrijdagochtend is het in eerste instantie op de meeste plaatsen droog. In de middag neemt de bewolking echter toe en zijn er perioden met (buiige) regen. Daarbij zijn korrelhagel en onweer opnieuw niet uitgesloten. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, soms stormachtig, 8 Bft. (Bron: KNMI)

Opklaringen na een natte dag (Foto: _UserName_)
Opklaringen na een natte dag (Foto: _UserName_)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.