Halsema grijpt in bij demonstratie op Museumplein wegens schenden coronaregels

Burgemeester Halsema heeft vanavond ingegrepen bij een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein te Amsterdam. De demonstratie werd georganiseerd door de Vrouwen voor Vrijheid-beweging, maar zij hielden zich niet aan de afstandsregels. Om die reden werd het protest voortijdig afgebroken. Zo meldt AT5 vanavond.

De activisten stonden op het Museumplein omdat zij het oneens zijn met de maatregelen van het kabinet om het coronavirus tegen te gaan. Volgens de Vrouwen voor Vrijheid-beweging is het niet juist dat er vanuit de overheid maar één lijn opgevolgd dient te worden.

De demonstratie was aangemeld bij de gemeente. Wel zijn vooraf voorwaarden gesteld aan de demonstratie, onder andere over het naleven van de coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

De manifestatie begon vanmiddag rond 16.00 uur met een groep vrouwen die muziek maakten op trommels. De demonstratie zou tot 19.00 uur duren, maar vanwege een toespraak en muziek was er onrust onder de aanwezigen, waardoor de coronamaatregelen niet goed nageleefd werden. De demonstratie is daarom om 18.20 voortijdig afgebroken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de groep na het afbreken van de demonstratie uiteen gegaan. Ongeveer 1000 mensen waren bij de demonstratie aanwezig.