Arnhem: doodgeslagen man (73), nog twee verdachten zichzelf gemeld (jongste 15)

Een man van 73 werd woensdagavond rond 21.15 uur in elkaar geslagen door vijf jongeren in de Spijkerstraat te Arnhem. Hij raakte onwel en moest daarna worden gereanimeerd. De daders zouden vervolgens zijn gevlucht richting station Velperpoort. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij enkele uren later aan zijn verwondingen. Zo meldt De Gelderlander.

Update 30 oktober: op verdenking van de dodelijke mishandeling van de 73-jarige man zijn nu in totaal zeven jongeren uit Arnhem en omgeving opgepakt. Vijf jongeren zijn donderdagmiddag aangehouden door de politie en twee van de zeven verdachten zijn later aangehouden. De twee jongens hebben zichzelf donderdagavond en vrijdagmorgen gemeld bij de politie. Het gaat om minderjarigen uit Arnhem, de jongste is 15 jaar.

Een jongen uit Westervoort is inmiddels niet meer verdacht en inmiddels vrijgelaten. De zes overige jongens zitten nog vast. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Inmiddels is bekend geworden dat de zwaarmishandelde man regelmatig afsprak via de datingwebsite Bullchat en mensen uit zijn naaste omgeving zijn bang dat de als zeer vriendelijk bekend staande man in de val is gelokt.  

Update 20.00 uur: de politie heeft op donderdag 29 oktober aan het eind van de middag vijf aanhoudingen verricht. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op 28 oktober rond 21.15 uur van een 73-jarige man uit dezelfde plaats.

Het gaat om een achttienjarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem). De jongens zullen nader worden gehoord over de toedracht en ook over het motief. Het horen zal - uiteraard met tussenpozen - gedurende enkele dagen plaatsvinden. Dit is zojuist door de politie meegedeeld. De politie zal in deze fase nog  geen nadere informatie verstrekken over het onderzoek.

Lees ook: Buurt geschokt over doodgeslagen Arnhemmer (73): ‘Dat er mensen zijn die zulk schofterig gedrag vertonen’

De politie is gelijk een grootschalig onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar vijf personen die bij de mishandeling betrokken waren, zij waren in het zwart gekleed waarvan 1 persoon een witte hoody droeg. De politie heeft via Burgernet dezelfde avond nog een oproep gedaan om met informatie te komen over het incident.

De aanleiding van deze zware mishandeling , met de dood als gevolg, is nog niet bekend.

Iedereen die informatie heeft wordt opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.