Feyenoord versterkt zich met Portugese middenvelder

Feyenoord heeft zich vrijdag versterkt met de João Carlos Teixeira. De 27-jarige Portugese middenvelder is overgenomen van Vitoría Guimarães.

Teixeira heeft in De Kuip een contract voor twee seizoenen ondertekend en daarbij is een optie opgenomen voor nog een seizoen.

“Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie”, vertelt technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord. “Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord.”

Na enkele jaren in de jeugdopleidingen van SC Braga en Sporting Portugal maakte Teixeira in 2012 de overstap naar de jeugdopleiding van Liverpool. Bij de Engelse club brak hij echter nooit door en na verhuurd te zijn geweest aan Brentford en Brighton & Hove Albion keerde hij in 2016 terug in zijn geboorteland. Na een korte periode bij Porto en Braga was hij sinds 2018 in dienst van Guimarães.