'Toptransfer naar Barcelona lonkt voor Wijnaldum'

Barcelona is bezig Georginio Wijnalum naar Catalonië te halen, claimt Mundo Deportivo. Het Algemeen Dagblad meldde eerder al dat middenvelder van Liverpool hoog op het verlanglijstje staat van trainer Ronald Koeman en Engelse media gaven donderdag aan dat the Reds niet van plan zijn de Oranje-international opnieuw een contractvoorstel te doen.

Volgens Mundo Deportivo is Barcelona momenteel druk bezig de selectie van nieuwe krachten te voorzien. Wijnaldum is een van de spelers die prominent op de radar staat bij de Catalaanse topclub en naar verluidt pakt men nu door.

De middenvelder ligt nog een jaar vast op Anfield, waardoor hij voor een relatief laag bedrag naar het Camp Nou kan verkassen.

Koeman heeft aan onder anderen Arturo Vidal en Ivan Rakitic medegedeeld dat ze mogen vertrekken en ziet in de 29-jarige Wijnaldum een nieuwe impuls voor het middenveld.

Spaanse media schatten in dat Liverpool inzet op minimaal 20 à 25 miljoen euro. De Engelse grootmacht wil het geld dat wordt opgebracht met het vertrek van Wijnaldum aanwenden om Thiago Alcantara van Bayern München te halen.

Liverpool ziet een situatie à la Adam Lallana of Daniel Sturridge volgens Engelse media niet zitten wat betreft Wijnaldum. De twee verlieten Anfield met een transfervrije status op zak, maar wél met een belangrijk verschil.

Beiden waren al back-ups bij Liverpool alvorens ze hun laatste contractjaar ingingen. Met Curtis Jones, Naby Keïta en mogelijk ook Thiago denkt Liverpool het eventuele vertrek van Wijnaldum goed te kunnen opvangen.