F1-coureur PÚrez besmet met coronavirus

Het is voorlopig niet duidelijk of Sergio Perez dit weekend in actie kan komen op de GP van Groot-Brittannië in Silverstone. De Mexicaan zit in isolatie na een coronatest zonder duidelijk resultaat. Dat laat zijn team Racing Point weten.

Bij de persconferentie van de rijders op het circuit van Silverstone ontbrak Perez in ieder geval. "In afwachting van het resultaat van een tweede coronatest zit hij in zelfisolatie", laat zijn team Racing Point weten. "De uitslag van de eerste test gaf geen doorslaggevend resultaat." Later op de donderdag wordt uitslag verwacht van de tweede test.

Mocht de Racing Point-coureur niet kunnen racen door een besmetting, dan kan of Stoffel Vandoorne of Esteban Gutiérrez invallen. Beide coureurs staan op de lijst als reservecoureur bij Mercedes, maar worden indien nodig als reserve uitgeleend aan de 'roze Mercedessen.'

Update 21:25 uur

Pérez komt dit weekeinde niet in actie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Mexicaanse coureur van Racing Point is positief getest op het coronavirus. Omdat de uitslag van zijn eerste test geen duidelijk reultaat kende, werd er een tweede test gedaan. Daaruit bleek dat de coureur het coronavirus heeft.