Boa aangehouden voor mishandeling

Een 22 jarige man uit Veenendaal heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de NS. Deze boa heeft zich woensdag gemeld bij de politie en is aangehouden.

Op dinsdag 9 juni rond 12.15 uur is de politie door medewerkers van NS Veiligheid en Service gevraagd om naar station Utrecht Centraal te komen. Daar was door boa’s van de NS een man aangehouden. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Aanleiding voor de aanhouding was dat de man de trein op hetzelfde station niet wilde verlaten, nadat hij eerder hinderlijk gedrag vertoonde richting de conducteur.

Bij de aanhouding door de boa’s is de man lichtgewond geraakt aan zijn gezicht. De man heeft hiervoor aangifte gedaan van mishandeling. De recherche in Utrecht is een opsporingsonderzoek gestart onder leiding van de officier van justitie. De boa van NS Veiligheid en Service heeft zichzelf gemeld bij de politie en is aangehouden. Het betreft een 51-jarige man uit Utrecht.