FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 juni 2020

Bayern klopt Eintracht Frankfurt en treft Leverkusen in finale DFB Pokal

Bayern München is in de DFB Pokal de tegenstander van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Der Rekordmeister had in de halve finale voor rust geen kind aan Eintracht Frankfurt, maar zette dan niet om in veel doelpunten. Een goal van wie anders dan Robert Lewandowski bracht de formatie van Hansi Flick alsnog naar de finale, al hielp de VAR daarbij een handje. Het werd 2-1. 

Voor rust leek het in de Allianz Arena wel een trainingspotje. Er was sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Eintracht, dat zonder de op de bank zittende Bas Dost aantrad. De thuisploeg kwam in de eerste helft slechts één keer tot scoren. Ivan Perisic, de vervanger van de aan zijn rug geblesseerde Serge Gnabry, kopte op aangeven van Thomas Müller al vallend binnen.  

Eintracht rook na de rust zijn kans en sloeg bij de eerste de beste échte kans ook direct toe. Invaller Danny Da Costa zag de bal na 69 minuten precies goed voor zijn voeten vallen en rondde beheerst af: 1-1. Bij Bayern werden ze wakker. Dit leidde al snel tot de winnende goal. Lewandowski tekende simpel voor zijn 45e Bayern-doelpunt van dit seizoen na voorbereidend werk van Alphonso Davies en Joshua Kimmich. Het doelpunt leek afgekeurd te worden vanwege buitenspel van Davies, maar daar stak de VAR een stokje voor. Uit de beelden bleek dat het geen buitenspel was. 

Eintracht slaagde er vervolgens ook met invaller Dost niet meer in wat terug te doen. Door de zege is Bayern op 4 juli in Berlijn de tegenstander van Bosz & co. Zo is Bayern dus nog volop in de race voor de dubbel, aangezien de titel de Beierse grootmacht ook al nauwelijks meer kan ontgaan. De bekerhouder kan in die finale bovendien al voor de twintigste keer de Duitse beker in de wacht slepen.

Hirsi Ali: 'VS is beste land voor mensen van kleur'

Opinimaker Ayaan Hirsi Ali, zelf een vrouw van kleur, heeft zich ook uitgesproken over het gedoe rond de dood van de man van kleur, George Floyd, en de uit de hand gelopen vernielingen en geplunder door zogenaamde demonstranten van de activistische beweging Black Lives Matter.

Hirsi Ali doelt dan namelijk op het gedrag van bepaalde journalisten en de media in het algemeen. De huidskleur van politieagenten is bijvoorbeeld wel van belang bij geweld tegen witte verdachten of verdachten van kleur, maar huidskleur is opeens niet meer belangrijk wanneer het gaat om criminaliteit. Hirsi Ali zegt dat het publiek dan niet het volledige verhaal te horen krijgt.

Hirsi Ali woont al sinds 2006 in de Verenigde Staten, nadat ze in Nederland meermaals werd bedreigd om haar kritiek op de islam en na een conflict over haar Nederlandse nationaliteit. "We hebben zo onze problemen en die moeten we blijven benoemen. Maar onze samenleving en systemen zijn verre van racistisch", zo vindt ze.

"De Verenigde Staten is de beste plaats op aarde om zwart, vrouw, homoseksueel, transgender of wat dan ook te zijn", zo beëindigt ze dezelfde tweet.

Naschrift redactie:
Om met een mooie spreuk van komiek Herman Finkers te eindigen: "'Neger' is een belediging. Het komt namelijk van het Latijnse niger en dat betekent letterlijk 'glanzend zwart'. En dat is een belediging. 'Tukker' is geen belediging. Tukker betekent letterlijk 'domme heikneuter'."

Boa aangehouden voor mishandeling

Een 22 jarige man uit Veenendaal heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de NS. Deze boa heeft zich woensdag gemeld bij de politie en is aangehouden.

Op dinsdag 9 juni rond 12.15 uur is de politie door medewerkers van NS Veiligheid en Service gevraagd om naar station Utrecht Centraal te komen. Daar was door boa’s van de NS een man aangehouden. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Aanleiding voor de aanhouding was dat de man de trein op hetzelfde station niet wilde verlaten, nadat hij eerder hinderlijk gedrag vertoonde richting de conducteur.

Bij de aanhouding door de boa’s is de man lichtgewond geraakt aan zijn gezicht. De man heeft hiervoor aangifte gedaan van mishandeling. De recherche in Utrecht is een opsporingsonderzoek gestart onder leiding van de officier van justitie. De boa van NS Veiligheid en Service heeft zichzelf gemeld bij de politie en is aangehouden. Het betreft een 51-jarige man uit Utrecht.

UFC: locatie 'Fight Island' bekend

Het kunstmatige Yas Island voor de kust van Abu Dhabi wordt de komende thuishaven van de UFC. De MMA-organisatie maakte dinsdag bekend dat er vier evenementen op stapel staan op dit zogenaamde 'Fight Island'.


Fight Island (Bron: YouTube)

De UFC kon tijdens de coronacrisis nergens meer terecht. Directeur Dana White bedacht een aantal slinkse plannetjes om de financieel lucratieve evenementen toch plaats te laten vinden. Er werd onder andere een deal gesloten met een indianenreservaat. Indianen hoeven zich over het algemeen niet aan een aantal federale wetten te houden en ook de geldende lockdownmaatregelen konden zij moeiteloos ontduiken.

Helaas gooide het tv-kanaal roet in het eten. Disney weigerde de UFC-evenementen uit te zenden, waardoor er magere weken voor de MMA-liefhebber aanbraken. Geruchten over een 'Fight Island', waar vechters worden ingevlogen en in quarantaine gezet, deden toen ook al de ronde.

Yas Island is onder andere bekend van het Formule 1 circuit Yas Marina Circuit en bevat trainingsfaciliteiten, hotels en een trainingsoctagon op het strand. In totaal is 25 vierkante kilometer van het eiland afgezet voor de UFC.

"We kwamen op het idee om te vechten op ‘Fight Island’ omdat we een bestemming nodig hadden voor internationale evenementen tijdens de wereldwijde pandemie. Abu Dhabi is de afgelopen tien jaar een geweldige locatie geweest om gevechten te houden en het is de perfecte plek voor deze evenementen. De infrastructuur die we bouwen zal een unieke ervaring zijn voor de vechters. Van de arena, de privé-trainingsfaciliteit en de octagon op het strand, het zal een ervaring worden die geen van ons zullen vergeten. Ik kan niet wachten om geweldige gevechten vanaf het eiland Yas uit te zenden", aldus een trotse White.

De evenementen worden gehouden op 11, 15, 18 en 25 juli.

'Ontrobotten' in Disintegration

V1 Interactive en Private Division hebben de launchtrailer van Disintegration online gezet. De game zal officieel uitkomen op 16 juni voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Disintegration speelt zich in de verre toekomst op onze aarde af, wanneer extreme omstandigheden, overpopulatie, voedsel-tekorten en een wereldwijde pandemie het voortbestaan van de mensheid bedreigen. Wetenschappers hebben een manier gevonden om het menselijke brein over te plaatsen in een robot-lichaam - een proces dat integratie wordt genoemd. Het was bedoeld als een tijdelijke oplossing voor de onvermijdelijke crisis. Jij speelt Romer en hebt de leiding over een groepje Outlaws in de strijd voor een betere toekomst, om hen die je liefhebt koste wat kost te beschermen en in de hoop om ooit weer eens menselijk te worden.

The Division 2 krijgt grote updates

Titelupdate 10, de volgende gratis update voor Tom Clancy’s the Division 2, komt op 16 juni uit en introduceert tal van gameplayverbeteringen. Keener’s Legacy, Seizoen 2 voor The Division 2 Warlords of New York, is beschikbaar vanaf 23 juni en introduceert nieuwe endgamecontent. Kort na de start van Seizoen 2 lanceert eveneens Operation Iron Horse, de tweede raid van The Division 2.

In de aanloop naar Seizoen 2 introduceert The Division 2 tal van gameplayverbeteringen, waaronder verhoogde schade voor bijna alle wapens, kwaliteitsvollere loot en verbeterde uitrustingen. Deze verbeteringen komen voort uit de feedback van de community.

Keener’s Legacy, Seizoen 2 voor Warlords of New York, is beschikbaar vanaf 23 juni en introduceert nieuwe endgame content. Seizoenen maken deel uit van Warlords of New York, de verhaalgedreven uitbreiding voor The Division 2, en introduceren een drie maanden durende verhaalgedreven minicampagne. In Seizoen 2 krijgen spelers de opdracht om een nieuwe groep Rogue Agents aan te pakken en hen ervan te weerhouden het plan van Aaron Keener voort te zetten.

Net als Seizoen 1 geeft Seizoen 2 spelers de kans om unieke beloningen vrij te spelen, waaronder twee nieuwe exotics, een vaardigheid en een uitrustingsset. Spelers die in het bezit zijn van Warlords of New York hebben gratis toegang tot Seizoen 2 en kunnen de Seizoen 2 Pass kopen om extra beloningen te verdienen. Spelers krijgen tot 15 juni de tijd om Seizoen 1 te voltooien.

In Seizoen 2 keren ook enkele in-game activiteiten terug:

  • Leagues: Een reeks uitdagingen die spelers kunnen voltooien om beloningen te verdienen.
  • Global Events: Tijdgebonden in-game activiteiten waarbij spelers worden beloond door specifieke opdrachten te voltooien.

In Operation Iron Horse, de tweede raid van The Division 2, staan acht spelers voor een nieuwe uitdaging die ze samen moeten overwinnen. De raid brengt nieuwe beloningen met zich mee voor zowel level 30 als level 40 spelers. Operation Iron Horse is binnenkort beschikbaar.

Tom Clancy’s The Division 2 is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

The Division 2 - update 10 roadmap (Foto: Ubisoft)

Need for Speed Heat is crossplay geworden

Need for Speed Heat is de eerste titel van EA met cross-play. Spelers kunnen vanaf nu Palm City gezamenlijk bezoeken via pc, PlayStation 4 en Xbox One. Recentelijk brachten de makers Need for Speed Heat uit op Steam, samen met Need for Speed uit 2016 en Need for Speed Rivals.

Dit is de laatste update van Need for Speed Heat, nu het Criterion-team zich volledig gaat richten op de ontwikkeling van de volgende Need for Speed-game.

need for speed heat

F-16 landt op Schiphol na vogelaanvaring

Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht is vanmorgen uit voorzorg op Schiphol geland. Dat gebeurde nadat het toestel een vogel had geraakt. Het jachtvliegtuig maakte op dat moment een trainingsvlucht.

De vlieger besloot na de zogenoemde birdhit geen risico’s te nemen en maakte conform de noodprocedures een voorzorgslanding op de Amsterdamse luchthaven.

De F-16 is veilig aan de grond gezet. Bekeken wordt of het toestel schade heeft opgelopen. Als dat niet het geval is, vliegt het naar de thuisbasis in Leeuwarden.

Archieffoto van een F-16 (foto: Ministerie van Defensie)
Archieffoto van een F-16 (foto: Ministerie van Defensie)

Historisch Berlijn in World of Tanks

Wargaming laat weten dat Update 1.9.1 voor World of Tanks op 11 juni uitkomt. De meest in het oog springende feature is een realistische map van Berlijn met gedetailleerde omgevingen en herkenbare historische gebouwen.

Dit keer is Berlijn aan de beurt om in historische nauwkeurigheid in de game te komen. De makers hebben archieffoto's van op de grond en vanuit de lucht gebruikt om Berlijn natuurgetrouw na te maken. Waren er geen foto's dan waren bouwplannen een bron. Hierdoor hebben ze de omgeving, historische gebouwen en monumenten na kunnen maken in HD-formaat. Onder andere deze herkenningspunten zitten in de map:

  • Rijksdag
  • Brandenburger Tor
  • Kroll Opera House
  • Lehrter Station (Lehrter Bahnhof)
  • Tiergarten Park

'Sparta toont interesse in doelman Stekelenburg'

Maarten Stekelenburg heeft een aflopend contract bij Everton en is derhalve bezig aan zijn laatste maanden in Liverpool. De 58-voudig Oranje-international is inmiddels 37 jaar oud, maar wil nog niet stoppen. Hij hoopt nog even mee te gaan als keeper en hoopt zijn laatste jaren van zijn carrière door te brengen in Nederland, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Het AD meldt ondertussen dat de doelman in de belangstelling staat van Sparta.

Stekelenburg werd in 2016 door Everton overgenomen van Fulham. "Ik zit hier in mijn vierde en laatste seizoen, want mijn contract loopt af. Ik mag dan wel 37 zijn, maar ben in jaren niet zo fit geweest."

"Over stoppen heb ik het nog nooit gehad", aldus de ervaren doelman, die bij the Toffees een bijrol heeft. "Ik ben me nu aan het oriënteren op mijn toekomst."

De sluitpost werd in 2011 door Ajax aan AS Roma verkocht. Negen jaar later zegt hij zich in een levensfase te bevinden waarin ook andere dingen belangrijk worden. "Het gaat niet alleen om mij, maar ook om mijn gezin."

"Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld. Ja, met wisselend succes, maar had ik dan bij Ajax moeten blijven? Dat vind ik te makkelijk", stelt hij.

"Die stap naar AS Roma kwam op een perfect moment en alles klopte, maar je hebt nu eenmaal niet alles in de hand. In het buitenland wordt er snel doorgeschakeld, mijn blessures hebben wat dat betreft ook niet geholpen."

Stekelenburg had weinig succes in het buitenland. Hij was nooit de onbetwiste vaste nummer één bij Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton.

"ik heb ervan geleerd, maar nu is het moment aangebroken om terug te keren naar Nederland en dan gaan we kijken of er nog iets moois voorbijkomt", aldus Stekelenburg. "Als het plaatje klopt, wil ik graag nog door."

Volgens het AD ziet Sparta in Stekelenburg de nieuwe doelman voor komend seizoen. Door het vertrek van de Israëliër Ariel Harush beschikt de Rotterdamse club alleen over Tim Coremans als doelman.

Streppel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Roda JC

Jurgen Streppel is woensdag gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De vijftigjarige hoofdtrainer heeft een tweejarig contract getekend in het Parkstad Limburg Stadion. Hij is de opvolger van Jean-Paul de Jong, die in februari vertrok bij de club.

De avonturen in het buitenland waren niet bepaald succesvol voor Streppel. Het dienstverband bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta was al snel weer voorbij en bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten werd de Nederlander al na drie wedstrijden ontslagen.

Streppel werkte in eigen land eerder voor Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen. Als keuzeheer van Willem II veroverde hij in 2014 de titel in de Keuken Kampioen Divisie. MVV Maastricht was ook in beeld voor de oud-middenvelder, die dus voor de provinciegenoot kiest.

Met de aanstelling van Streppel begint Roda JC aan een nieuw hoofdstuk. De aandelen van de Limburgers zijn sinds enige tijd in het bezit van een stichting, met daarin een belangrijk rol voor de lokale ondernemers Stijn Koster, Bert Peels, Roger Hodenius en en investeringsmaatschappij Mercurius.

Het collectief, Phoenix genaamd, nam het aandelenpakket over van Aleksei Korotaev. De Zwitserse zakenman met Russische roots begon in 2017 met veel ambitie aan zijn klus in Kerkrade.

Roda JC moest op termijn zelfs de Champions League in. Korotaev belandde echter in de cel in Dubai wegens het uitschrijven van ongedekte cheques. Hij kondigde onlangs zijn definitieve afscheid aan als grootaandeelhouder.

Vorig jaar kwam Mauricio Garcia de la Vega als beoogde nieuwe eigenaar binnen bij Roda JC, terwijl Korotaev nog in beeld was. De zakenman uit Mexico nam de aandelen over van suikeroom Frits Schrouff en had grootse plannen.

De overname werd echter afgekeurd door de KNVB en Garcia de la Vega vertrok alweer snel uit Nederland. Roda JC hoopt met het nieuwe consortium op betere tijden in financieel opzicht.

Nummer 1 hits van weleer: De hits uit 1989

Voor een (hopelijk) klein beetje nostalgie hier een item met nummer 1 hits uit de Top 40 van 1989 (na een suggestie in de comments van FOK!ker witchdoc).

1989 was het jaar waarin de Berlijnse muur viel, PTT werd geprivatiseerd, de BTW omlaag ging van 20 naar 18,5%, RTL Veronique werd gestart, de Japanse keizer Hirohito overleed, Salman Rushdie op de dodenlijst kwam vanwege zijn boek De Duivelsverzen en waar op metrostation Zuidplein in Rotterdam drie blanke vrouwen werden doodgestoken door Glenn M

Ook lekte de Exxon Valdez dat jaar tienduizenden tonnen stookolie voor de kust van Alaska, vond de laatste uitzending van de Fabeltjeskrant plaats en zagen Samson en Gert het levenslicht, werd Angela Visser miss Universe, werd de iconische foto geschoten van de man met het koffertje voor een tank op Tiananmenplein.

In de bioscoop zagen we Indiana Jones and the Last CrusadeBack to the Future Part II en The Little Mermaid.

Het is ook het jaar waarin de volgende nummers bovenaan de Top-40 stonden in Nederland.

COVID-19: 184 nieuwe besmettingen en 11 doden, totaal 48.087 en 6042

Tot en met 10 juni 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 48.087 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 184 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.805 (+5) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 11 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6042 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Live: Spoeddebat Halsema over demonstratie Dam

Terwijl burgemeester Femke Halsema zich aan het begin van de middag moet verantwoorden voor haar handelen voor en tijdens de antiracisme-demonstratie in Amsterdam op maandag 1 juni, vindt er aan het einde van de middag een nieuw antiracisme-protest plaats in Amsterdam-Zuidoost, voorheen de Bijlmer. 

Halsema moet in een spoeddebat aan de gemeenteraad uitleg geven hoe de opkomst op de Dam zo werd onderschat, en waarom er niet is ingegrepen toen duidelijk werd dat de bezoekers zich door de drukte niet meer aan de anderhalve meter afstand konden houden. Geschat wordt dat er tot veertienduizend mensen stonden.

Het wordt naar verwachting een spannend debat. Oppositiepartijen VVD en FvD dreigden afgelopen week met een motie van wantrouwen tegen Halsema. Onderdeel van het debat zal ongetwijfeld ook de Whatsapp-ruzie tussen Halsema en minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) zijn, die tijdens en na de demonstratie plaatsvond.

Antiracisme-demonstratie in Zuidoost
Ruim negen kilometer verderop vindt er om 17.00 uur een nieuwe antiracisme-demonstratie plaats in Zuidoost. De demonstratie zou gehouden worden op het Anton de Komplein, maar is vanwege de verwachte grote opkomst verplaatst naar het Nelson Mandelapark.

AT5 zendt het spoeddebat vanaf 13.00 uur uit, het agendapunt over de demonstratie naar verwachting rond 13.30 uur en is hier te volgen.

Update 13.00:
Link toegevoegd met de Facebooksite van AT5 waar het spoeddebat te volgen is.

Door België gezochte verdachte van woningoverval aangehouden op A27

De politie heeft maandag 8 juni op een parkeerplaats aan de A27 bij Oosterhout een 23-jarige man uit Almere aangehouden. De man werd door de Belgische autoriteiten gezocht voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval begin december in de buurt van Sint-Niklaas.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 20.00 uur een Belgische auto rijden waarvan uit de politiesystemen bleek dat deze internationaal gesignaleerd stond voor de Belgische autoriteiten. De inbeslagname van de auto werd bevolen omdat deze auto betrokken zou zijn bij een strafbaar feit. De auto werd vervolgens op parkeerplaats Galgeveld aan de kant gezet.

Het bleek inderdaad om de gezochte auto te gaan en bij controle van de personalia van de bestuurder, een 23-jarige man uit Almere, bleek dat de Belgische autoriteiten ook op zoek waren naar deze man omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval. Zijn aanhouding en overlevering werd gevraagd. De man werd direct aangehouden en zijn auto in beslag genomen en vierkant weggetakeld.

In afwachting van zijn overlevering zit de man vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Vervanging en renovatie Van Brienenoordbrug goed voor bereikbaarheid Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is verheugd met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om de Van Brienenoordbrug in Rotterdam te vervangen en te renoveren. De brug in de A16 is met dagelijks 230.000 voertuigen de meest druk bereden weg van Nederland.

De afgelopen periode is extra onderzoek gedaan naar de staat van de Van Brienenoordbrug en de precieze omvang van de vernieuwingen die nodig zijn. Ook is gekeken of werkzaamheden slim gecombineerd konden worden. De minister heeft de Tweede Kamer nu geïnformeerd over een plan van aanpak.

“Vervanging en renovatie van de Van Brienenoordbrug is erg goed nieuws voor de bereikbaarheid van Rotterdam en heel Zuid-Holland”, stelt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer. “De A16 is één van de drukste snelwegen van ons land. De Nieuwe Maas is één van de drukst bevaren rivieren. Hier moet de doorstroming en veiligheid voor weg en vaarweg zo goed mogelijk worden geborgd. Er zal ongetwijfeld veel overlast ontstaan tijdens de werkzaamheden, maar door het besluit van minister Van Nieuwenhuizen wordt deze overlast wel zoveel mogelijk beperkt.”

De werkzaamheden worden in de periode tussen 2023 en 2027 in fases uitgevoerd. Rijkswaterstaat probeert hiermee de overlast voor zowel het verkeer op de weg als op het water zoveel mogelijk te beperken.

Subsidieplafond sanering varkenshouderijen verhoogd naar ¤455 miljoen

Van de 502 aanmeldingen voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), voldoen er 407 aan de gestelde eisen. Om alle aanvragen die voldoen aan de gestelde vereisten, te kunnen toewijzen, verhoogt minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het subsidiebedrag met €275 miljoen waarmee het totaalbedrag voor de Srv €455 miljoen wordt. Hierdoor kunnen alle varkenshouders die zich hebben ingeschreven voor de regeling en voldoen aan de eisen ook worden gehonoreerd. Varkenshouders ontvangen voor eind juli 2020 een subsidiebeschikking.

Varkenshouderijlocaties die geuroverlast voor omwonenden veroorzaken en die willen stoppen, konden zich tot 15 januari jl. aanmelden voor deelname aan de Srv. Met deze regeling kunnen varkenshouders een subsidie ontvangen voor het laten doorhalen van hun varkensrechten. Daarmee beëindigen zij de betreffende bedrijfslocatie. Daarnaast ontvangen boeren een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Aan deelname zijn een aantal voorwaarden verbonden, zo moet een bedrijf onder andere voldoen aan een drempelwaarde voor geuroverlast.

Eerder dit jaar bleek dat het aantal inschrijvingen voor de regeling hoger lag dan verwacht. Minister Schouten gaf aan te zullen kijken naar de mogelijkheid om alle aanvragen die aan de Srv-eisen voldoen te honoreren. Met de verhoging van het subsidiebedrag en de verleende goedkeuring vanuit de Europese Commissie, is dit nu mogelijk. Op dit moment is het ministerie van LNV in gesprek met de betrokken provincies en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over de vraag of en hoe veehouders die zich hebben ingeschreven maar niet aan de drempelwaarde van de geurscore voldoen, kunnen faciliteren en ondersteunen bij het stoppen met hun bedrijfs(locatie).

De Srv is opgesteld met provincies, gemeenten en de sector en draagt bij aan het verminderen van geuroverlast in veedichte gebieden en het verbeteren van de leefomgeving. Daarnaast draagt de Srv bij aan het terugdringen van uitstoot van stoffen zoals ammoniak.

FOK! Wat eten we vandaag? #Chili

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag staat er Chili con Carne op het menu!! Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflook, ui en komijn. Meestal worden er ook bonen en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees, vleesvervangers of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. De vegetarische varianten heten ook wel chili sin carne, Spaans voor chili zonder vlees.

Zelf ga ik voor een variatie met pasta uit de oven. Omdat ik vandaag weg ben, ben ik gisteren al begonnnen met de voorbereidingen. Het recept dat ik gebruikt heb kun je op het forum vinden.  

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete Chili con Carne recept ?

Chili con Carne met pasta  (Foto: FOK!/DJMO)
Chili con Carne met pasta (Foto: FOK!/DJMO)

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot er een vaccin beschikbaar is

Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis werken, keert liever niet terug naar kantoor totdat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.012 Nederlanders die thuiswerken, uitgevoerd door Panelinzicht. Een belangrijke verklaring hiervoor lijkt een gebrek aan vertrouwen in collega’s te zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden is er namelijk niet gerust op dat zij zich aan alle coronamaatregelen houden.

Opvallend genoeg zijn de ondervraagden een stuk minder kritisch over hun eigen striktheid. Maar liefst 81 procent verwacht zich bij terugkeer naar kantoor, te allen tijde aan de voorschriften van het RIVM te houden. Vooral dertigers zijn opvallend mild over hun gedrag (85 procent) en erg wantrouwend richting collega’s (60 procent). “Zolang er nog geen vaccin is, is het altijd een gok om weer terug te gaan naar kantoor”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Voor sommige collega’s geldt echter dat de thuiswerksituatie zo onwenselijk is, dat zij het liefste gisteren alweer terugkeerden naar de werkvloer. Voor hen maak ik graag een uitzondering, maar daarbij staat een veilige werkomgeving centraal.”

Coronaproof
Een andere belangrijke reden om nog even niet terug te keren naar kantoor is een gebrek aan algehele frisheid. Zo stelt maar liefst een derde van de respondenten dat de hygiëne bij hen op kantoor onvoldoende is. Ondanks de door het RIVM opgestelde richtlijnen, wordt er slechts in beperkte mate beterschap verwacht. Zo denkt de helft van de ondervraagden dat hun werkgever de werkvloer niet coronaproof kan maken. Daarnaast zegt maar liefst 24 procent dat hun bedrijf zich onvoldoende inzet voor een coronavrij-kantoor. Met 32 procent zijn vooral werknemers tot veertig jaar erg kritisch over de ijver van hun werkgever op dit gebied. Franke: “Ik vind het belangrijk dat een uiteindelijke terugkeer naar kantoor ook daadwerkelijk iets toevoegt voor mijn medewerkers. Wanneer we onszelf in allerlei bochten moeten wringen om afstand te houden en bijvoorbeeld acht uur lang met mondkapjes op werken, dan kun je je afvragen wat de toegevoegde waarde daarvan is. Wanneer het alleen op die manier kan, geef ik de voorkeur aan thuiswerken.”

Forenzen
Niet alleen het kantoor zelf, maar ook de reis ernaartoe is voor veel respondenten een risico dat ze het liefst nog even uit de weg gaan. Maar liefst 69 procent van hen zegt het openbaar vervoer actief te ontwijken totdat er een vaccin is ontwikkeld. Opvallend genoeg zijn Groningers (78 procent) de grootste OV-ontwijkers. Het meest positief gestemd zijn Brabanders en Limburgers, van hen gaat slechts 62 procent het liefst nog even niet met het openbaar vervoer naar het werk. Franke: “Ondanks het optimisme onder mijn provinciegenoten, probeer ik als Brabander de bus of trein zoveel mogelijk te vermijden. Vanwege de vele vertragingen en volle coupés deed ik dit voorheen overigens ook al.”

EU4Health: beter voorbereid zijn, betere crisisinterventie

Een nieuw EU-programma wil de EU-zorgsystemen versterken om in de toekomst beter te reageren op grensoverschrijdende bedreigingen voor de publieke gezondheid zoals de Covid-19-pandemie.

De Covid-19-uitbraak heeft aangetoond dat EU-landen beter moeten samenwerken en coördineren in tijden van crisis, en dat de EU meer capaciteit nodig heeft om in de toekomst beter te reageren op nieuwe grensoverschrijdende bedreigingen voor de publieke gezondheid.

Op basis van de lessen die we geleerd hebben, moet het nieuwe EU-gezondheidsprogramma “EU4Health” de gaten dichten die de pandemie heeft blootgelegd. Lidstaten zijn in de eerste instantie zelf bevoegd voor het gezondheidsbeleid, maar de EU kan nationale maatregelen aanvullen en steunen en nieuwe wetgeving in specifieke sectoren voorzien.

Naast een betere bescherming tegen en een beter beheer van crisissen door de versterking van zorgsystemen van lidstaten en de voorziening van een betere zorg, wil het “EU4Health”-programma ook innovatie en investeringen stimuleren, en de gezondheid in het algemeen verbeteren.

De drie prioriteiten van “EU4Health”

  • Mensen beschermen tegen ernstige grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen
  • Betere beschikbaarheid van medicijnen
  • Sterkere zorgsystemen

“EU4Health” is deel van het “Next Generation EU”-herstelplan, dat voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen op 27 mei tijdens de plenaire sessie voorgesteld heeft. In een resolutie op 15 mei over de herziene EU-meerjarenbegroting en het economische herstelplan, eisten EP-leden een nieuw, losstaand Europees gezondheidsprogramma.

In een debat met commissaris Kyriakides op 28 mei, waarin het Parlement consequent pleitte voor de oprichting van een coherent een EU-volksgezondheidsbeleid, werden de ambitieuze plannen positief onthaald door de milieucommissie (ENVI). In een resolutie die op 17 april werd aangenomen, pleitte het Parlement voor een bijzonder budget om de nationale zorgsectoren te steunen tijdens de crisis, en voor investeringen na de crisis om de zorgsystemen weerbaarder te maken, met aandacht voor de meest behoeftigen.

"De Covid-19-pandemie heeft aangetoond dat het EU-gezondheidsbeleid versterkt moet worden. Het Europees Parlement streeft ernaar om de financiering van het EU-gezondheidsprogramma te gebruiken om een werkelijke toegevoegde waarde te leveren om de toekomstige gezondheid van Europeanen te beschermen door onze krachten te bundelen." aldus Pascal Canfinm Voorzitter van de milieucommissie (ENVI).

Het programma heeft een looptijd van 2021 tot 2027, maar alle herstelmaatregelen voor de periode onmiddellijk na de crisis zullen tijdens de eerste jaren toegepast worden.

De aanpak van grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen
Het programma wil de preventie, paraatheid, toezicht en respons in tijden van crisis versterken en de coördinatie van noodcapaciteit verbeteren. Het wil de reserves van geneesmiddelen en medische voorraden, zorgpersoneel en experts opbouwen en technische bijstand voorzien.

“RescEU” – dat deel uitmaakt van het EU-mechanisme voor civiele bescherming – zal een snelle reactie blijven leveren en zich concentreren op het rechtstreeks reageren op crisissen terwijl “EU4Health” strategische medische voorraden aanlegt voor het gebruik op lange termijn en een reserve van medisch personeel voorziet dat gemobiliseerd kan worden in geval van crisis.

Geneesmiddelen en medische voorraden beschikbaar en betaalbaar maken
De EU wil steun voorzien voor de controle op eventuele tekorten aan geneesmiddelen, medische toestellen en andere (zorg)producten die relevant zijn voor andere crisissen. En ze wil de afhankelijkheid van de invoer van medicijnen en actieve farmaceutische middelen uit derde landen beperken. Verder wil ze innovatie en milieuvriendelijkere productie stimuleren.

Zorgsystemen en de capaciteit van gezondheidsmedewerkers versterken
Nationale zorgsystemen zouden efficiënter en weerbaarder moeten worden door: investeringen in ziektepreventieprogramma’s te stimuleren; uitwisseling van de beste werkmethoden; globale samenwerking; en verbeterde toegang tot gezondheidszorg.

Eén gezondheid
“EU4Health” is gebaseerd op de “één gezondheid”-benadering: Het programma gaat uit van een wisselwerking tussen de menselijke en diergezondheid, dat ziektes overgedragen kunnen worden van mensen op dieren en omgekeerd, en dat beide moeten worden aangepakt; en dat het milieu de link is tussen mensen en dieren.

Uitdagingen op lange termijn aanpakken
Dit zijn enkele andere problemen dat “EU4Health” wil aanpakken:

  • Betaalbare gezondheidszorg van goede kwaliteit voor iedereen realiseren, door ongelijkheden weg te werken
  • Het gebruik van digitale innovatie uitbreiden
  • De diagnose, preventie en zorg van niet-overdraagbare aandoeningen te verbeteren, in het bijzonder voor kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en geestelijke gezondheid (het doel is om vroegtijdige sterfte met één derde te verlagen tegen 2030)
  • Een pleidooi voor het terughoudend gebruik van antibiotica en de strijd tegen antimicrobiële resistentie
  • Verbeteren van de vaccinatiegraad in lidstaten
  • Succesvolle initiatieven uitbreiden (zoals de Europese Referentienetwerken, die gezondheidsmedewerkers in contact brengen met elkaar om patiënten met zeldzame zieken te helpen)
  • De impact van milieupollutie en demografische veranderingen op de volksgezondheid aanpakken (inclusief een vergrijzende bevolking)

Wat zal gefinancierd worden?
De Europese Commissie stelt voor om €9,4 miljard van de volgende meerjarenbegroting te investeren in het “EU4Health”-programma, 23 keer meer dan de financiering voor gezondheid in 2014-2020.

“EU4Health” zal nationale systemen via financiering versterken:

  • Steun en advies op maat voor landen
  • Opleidingsprogramma’s voor medisch en zorgpersoneel met het oog op uitwisseling van personeel
  • Audits van de paraatheid- en responsmaatregelen van de lidstaten
  • Klinische proeven om de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins te versnellen
  • Grensoverschrijdende samenwerking en partnerschappen
  • Uitvoeren van studies, gegevensverzameling en benchmark-projecten

Andere EU-programma’s zullen voor meer investeringen in gezondheid zorgen: het Europese regionale ontwikkelings- en cohesiefonds voor medische infrastructuur, Horizon Europa voor gezondheidsonderzoek en innovatie, ESF+ voor training en steun om kwetsbare groepen toegang te bieden tot goede gezondheidszorg.

Volgende stappen
Het Parlement en EU-overheden zullen het “EU4Health”-voorstel van de Commissie onderhandelen als een onderdeel van de volgende meerjarenbegroting. Het programma zal naar verwachting op 1 januari 2021 actief worden.

Bungie komt met lange-termijn plan voor Destiny 2

Destiny 2 moet nog een lange tijd mee. De game krijgt next-gen ports en nog in ieder geval tot 2022 uitbreidingen. Bungie zegt ook niet van plan zijn om Destiny 3 te maken. De eerste nieuwe grote uitbreiding heet 'Beyond Light' en komt op 22 september uit.

Met Beyond Light wordt er niet alleen nieuwe content toegevoegd, maar er wordt ook oude content weggehaald. Bungie stelt in een lange brief aan de community dat de schaal van de game te groot is geworden, waardoor innovatie vertraagd is en updates te veel tests nodig hebben. Als oplossing daarvoor komt Bungie met de 'Destiny Content Vault'. Alle oude Destiny 1 en 2 content gaat vanaf de volgende uitbreiding jaarlijks roteren. Dat betekent dat zelfs bepaalde verhaalmissies ontoegankelijk kunnen worden. Op 22 september komen in ieder geval de Cosmodrome locatie en de Vault of Glass raid uit Destiny 1 terug.

Destiny 2-eigenaren kunnen straks gratis upgraden naar PS5- en Xbox Series X-versies en crossplay wordt mogelijk tussen alle versies. Verder heeft Bungie ook gelijk uitbreidingen aangekondigd voor 2021 en 2022: 'The Witch Queen' en 'Lightfall'.

'Persona 4 Golden komt naar Steam'

Persona 4 Golden, de populaire JRPG voor PS2 en PS Vita, krijgt een Steam port. Dit meldt gamesite Gematsu op basis van bronnen. De port wordt op 13 juni aangekondigd tijdens de PC Gaming Show 2020 en komt diezelfde dag ook uit.

Er zijn meer aanwijzingen dat de game echt naar pc komt. Zo hebben mensen de game al gevonden Steam database. Het is al met al een verrassende zet van ontwikkelaar Atlus, die over het algemeen heel weinig games naar pc brengt. Wellicht maken andere Persona-games ook de overstap in de toekomst.

OM eist werkstraffen en schadevergoeding tegen jonge WhatsAppfraudeurs

Tegen vijf jonge verdachten uit Almere en Hilversum zijn dinsdag werkstraffen geëist van 20 tot 120 uren. Daarnaast werd er voorwaardelijke jeugddetentie geëist tot zes weken. De vijf worden verdacht van witwassen van gelden uit WhatsAppfraude. In totaal maakten ze in een paar maanden tijd in 2018 ruim 10.000 euro buit van vijf slachtoffers.

De werkwijze was als volgt: de slachtoffers ontvingen een bericht van iemand die ze na staat, compleet met profielfoto en persoonlijke gegevens, waarin werd gevraagd geld over te maken. Wat doe je als een vriend in nood of een dochter in het buitenland om geld vraagt, als je zus geld wil lenen of een nichtje vanwege een scheiding geldproblemen heeft? Of als je man vraagt om geld voor zijn vader? Die vertrouw je en help je toch?

De verdachten, waarvan vier minderjarigen ten tijde van de feiten, kenden elkaar van school of van de voetbalclub. Ze regelden onder andere rekeningen met pinpassen om het geld te kunnen ontvangen en op te nemen. Dat laatste gebeurde direct nadat het geld was overgemaakt en voordat de slachtoffers argwaan konden krijgen. Zo maakten ze misbruik van het vertrouwen en “van de affectieve relaties van de slachtoffers, wat diep inbreekt in de levens van mensen”, aldus de officier van justitie.

Hoe dit te voorkomen? Als een bekende of familielid u benadert via what’s app, SMS of email en vraagt om geld te lenen, doe dit dan alleen nadat u hem of haar persoonlijk mondeling hebt gesproken en herkend. Doe dit met een nummer dat bij u bekend is of waarmee u al eerder contact heeft gehad. Vertrouw niet op de redenen die worden opgegeven waarom een gesprek niet kan (‘telefoon in het water gevallen’, ‘zit in stiltecoupe’). En laat u niet opjagen (‘als je nu niet overmaakt, dan krijg ik een boete’). Wordt u toch slachtoffer van what’s app fraude, doe dan aangifte bij de politie. Dat kan tegenwoordig online bij deze vorm van fraude.

Tegen de hoofdverdachten die zelf de passen regelden, het geld pinden en erover konden beschikken, eiste de officier werkstraffen van 80 tot 120 uur en voorwaardelijke jeugddetentie van vier of zes weken. Tegen de medeverdachten die hun pas ter beschikking stelden, eiste de officier een werkstraf van twintig uur. Maar allemaal waren ze een onmisbare schakel bij deze vorm van fraude, benadrukte ze. Naast de straffen eiste de officier van justitie dat de verdachten de materiële schade aan de slachtoffers vergoeden. De rechtbank doet uitspraak op 23 juni 2020.

Siem trapte in nepwebsite en verloor 240 euro aan 'designersneakers'

Met het zuurverdiende geld van zijn bijbaantje kocht de 18-jarige Siem uit Zeeland een paar sneakers van een bekend designermerk. Een buitenkansje, want hij kreeg maar liefst 40 procent korting. Siem maakte 240 euro over, maar ontving nooit zijn schoenen. De tiener bleek in de val te zijn getrapt van één van de nepwebshops van een 27-jarige oplichter die eerder deze week na onderzoek kon worden opgepakt. "Ik betaal voortaan alleen nog maar achteraf", vertelt de jonge Zeeuw, één van de zeker honderd slachtoffers die de bedrieger maakte.

Als liefhebber van dure, mooie spullen struint Siem geregeld het internet af. "Zeker met prijzige spullen kijk ik altijd of ik die ergens met korting kan kopen", vertelt de tiener in zijn ouderlijke woning. "Zoals de meesten van mijn leeftijd doen."

Op één van zijn sociale media werd zijn aandacht getrokken door een advertentie van merkenvoorjou.nl. "Ik wilde heel graag een bepaald paar schoenen hebben. Die website adverteerde met hoge kortingen. Normaal gesproken zijn die wel 400 euro, nu kostten ze maar 240 euro. Nee, bij zo’n prijs ga je niet twijfelen, want ook bij bekende warenhuizen kun je kleding van designermerken vinden met kortingen tot wel 60 procent. De webshop zag er verder goed uit. Een aantal recensies eronder ook. Had ik maar iets meer onderzoek gedaan…"

Siem maakte het vereiste bedrag over via een zogeheten betaalservice. "Direct erna ontving ik een mailtje met de bestelbevestiging", vertelt de tiener. "Maar weer tien minuten later een tweede mail dat het product niet op voorraad was en dat het nog zeker tien dagen zou duren."

Alarmbellen
Bij de Zeeuw gaan dan alle alarmbellen af. "Hij zei: dit is foute boel", vult zijn moeder aan, die bij het gesprek aanwezig is. Omdat de betaalservice (payment service provider) geen geld terugstort, gaat Siem als een ware privédetective zelf op onderzoek uit. "Ik kon achterhalen welke weg mijn betaling had afgelegd. Dat kwam terecht op een andere website. Toen wist ik zeker: dit klopt niet." Via die tweede website achterhaalt Siem een telefoonnummer van de grote man achter de webshops, een 27-jarige. "Ik heb hem wel 100 of 150 keer gebeld, maar hij nam nooit op."

Met hulp van een nichtje besluit Siem verhaal te halen bij de toenmalige woning van de man in Schiedam. "Hij kwam naar beneden en stond me netjes te woord. Hij kwam heel gestresst over en sprak enorm snel. Hij schermde gelijk met bewijsmateriaal en schoot in de slachtofferrol; hij zei dat hij ook afhankelijk was van leveranciers. Ik heb hem een deadline gesteld van twee of drie weken. Of mijn geld terug of de spullen."

Aan het lijntje gehouden
Als het anderhalve maand stil blijft, zoekt Siem de 27-jarige weer op. "Hij herkende me nog van de vorige keer, haha. Ik ben toen met hem gaan onderhandelen. Met 2/3 van het bedrag kon hij er vanaf zijn. Ik hoopte dat ie dan wel over de brug zou komen, want dan had hij toch 80 euro verdiend. En ik zou dan tenminste nog iets van mijn geld terugzien."

Maar weer houdt de 27-jarige verdachte de tiener aan het lijntje. Siem toont onder meer een gesprek dat hij met de man voerde over Whatsapp. Daarin stelt de ‘webshopeigenaar’ voor om de schoenen alsnog een keer te bestellen of Siem de helft van zijn geld te geven. Maar als laatstgenoemde daarop een tikkie stuurt, blijft het aan de andere kant stil.

Siem stapt uiteindelijk naar de politie en doet aangifte. Daar komt hij op een grote stapel met andere aangiftes van andere gedupeerden, die onder meer binnen zijn gekomen via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting. Na maandenlang onderzoek, waarbij de handel van de 27-jarige in kaart wordt gebracht, worden de hoofdverdachte en twee medeverdachten deze week opgepakt. Ze worden verdacht van oplichting en witwassen.

'Controleer de boel'
Siem kijkt uit naar het moment waarop het trio voor de rechter verschijnt. "Wat ik dacht toen ik het hoorde? ‘Lekker voor je’, dat dacht ik. Het is goed dat misdaad uiteindelijk niet loont."

Bij het strafproces gaat de Zeeuw de 240 euro met de wettelijke rente terugeisen van de hoofdverdachte. "Ik ben vooral benieuwd waar al dat geld naartoe is gegaan wat hij van al die mensen heeft gestolen."

Het hele voorval heeft Siem wel wijzer gemaakt. Een dure, maar waardevolle les. Die hij graag deelt met anderen. "Bestel pas op websites als je die hebt gecontroleerd. Controleer rekeningnummers en specificaties. Dat is allemaal heel erg makkelijk te vinden."

Het WhatsApp gesprek met de oplichter (Afbeelding: Politie)
Het WhatsApp gesprek met de oplichter (Afbeelding: Politie)

FOK! Wat een weer: wolkenvelden

Vandaag zijn er wederom wolkenvelden, maar er is ook af en toe ruimte voor de zon. In de oostelijke helft kan er in de loop van de middag lokaal een enkele bui tot ontwikkeling komen. In de avond neemt juist in het westen de kans op enkele buien toe. De maxima komen uit tussen 16°C aan zee en ca. 21°C landinwaarts bij een zwakke veranderlijke wind. Langs de noordkust staat een matige, in de middag en avond mogelijk vrij krachtige, noordoostelijke wind.

In de nacht naar donderdag valt er in het westen eerst nog (buiige) regen. Daarna volgen er enkele opklaringen, maar aan het einde van de nacht raakt het in het noorden bewolkt en gaat het regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Donderdag overdag is het in het noorden overwegend bewolkt met af en toe regen. In het zuiden is er ruimte voor de zon en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van ca. 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden. De noordoostelijke wind wordt matig, aan zee later op de dag mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een paard in de wei bij een mistige zonsopkomst (Foto: Kla)
Een paard in de wei bij een mistige zonsopkomst (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.