Nieuwe directievoorzitter Tata Steel benoemt zichzelf

Hans van den Berg is de nieuwe directievoorzitter van Tata Steel, de vicevoorzitter van de directie heeft zichzelf benoemd. Dat bericht is een volgende stap in de steeds verder escalerende situatie rondom Tata Steel, waar eerder deze maand directievoorzitter Theo Henrar tegen de zin van het personeel in werd ontslagen. De directie van het concern in India is namelijk niet akkoord met de benoeming van Van den Berg.

Van den Berg beroept zich op de statuten van de onderneming. Die zouden hem als vicevoorzitter het recht geven zichzelf te benoemen tot directievoorzitter. 

De Centrale Ondernemingsraad beaamt dat het gaat om een zelfstandig besluit van de Nederlandse directie, die naast Van den Berg nog een ander lid kent. "Het moederbedrijf in India wil ook nog steeds een bestuurslid benoemen. Die zal er weer naast komen", zegt voorzitter Frits van Wieringen. 

De Nederlandse directie lijkt hiermee de rechtstreekse confrontatie aan te gaan met de concerndirectie in India. Dat beeld wordt versterkt door de opstelling van de nieuwe directievoorzitter, hij mengde zich onder de stakers die vanochtend urenlang de poort blokkeerden uit protest tegen het ontslag van Henrar.