Mollema is een stiekeme gluiperd

Bauke Mollema is een boefje geweest! De Nederlandse wielrenner wist de Japan Cup onlangs te winnen door medevluchter Michael Woods te foppen.

Mollema en Woods waren samen ontsnapt en zouden onderling uitmaken wie de wedstrijd in Japan zou gaan winnen. Van een eindsprint bleek destijds geen sprake, de Groninger zette aan en Woods was nergens te bekennen in de eindsprint.

Maar dankzij een filmpje van de ploeg van Woods is nu duidelijk waarom de Canadees er niks van bakte tijdens de sprint, hij wist namelijk niet dat hij moest sprinten. De renner van Education First vroeg namelijk aan Mollema hoever het nog was naar de finish. Die antwoordde dat ze 10 kilometer zouden moeten rijden, wat dus inhield dat ze bij het passeren van finishlijn nog een rondje zouden moeten fietsen.

Maar niets was minder waar en toen het duo de eindstreep naderde begon Mollema te sprinten, hij had Woods gefopt. Zo kon de Nederlander vrij simpel als eerste over de finish komen, dit tot groot ongenoegen van Woods. Zijn ploegbaas Jonathan Vaughters was reëel over wat er gebeurd was, Woods moet niet altijd zijn tegenstanders vertrouwen.

De sprint kun op je op 15:10 zien in het filmpje en op 16:10 hoort de ploegleiding wat er gebeurd was.

Mollema is een stiekeme gluiperd (Pro Shots / Action Images)
Mollema is een stiekeme gluiperd (Pro Shots / Action Images)