Amerikaan Simmons de beste op WK wielrennen bij junioren

Quinn Simmons is de nieuwe wereldkampioen junioren. De 18-jarige Amerikaan volgt daarmee Remco Evenepoel op als wereldkampioen. De 18-jarige Simmons rondde een solo van dertig kilometer af, voor de Italiaan Alessio Martinelli en Magnus Sheffield. Enzo Leijnse kwam net te kort voor een medaille en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Amerika domineerde vanaf het begin de wedstrijd. In eerste instantie zat niemand mee in de vroege kopgroep, maar de ploeg uit de Verenigde Staten reed het gat dicht naar de kopgroep, waarna ze de koers in handen nam.

Amerika bleef de koers hard maken en het zorgde ervoor dat een uitgedund peloton aan de finale begon. Topfavoriet Simmons sprong mee in een kopgroep, waardoor hij in een ideale positie zat, zeker omdat hij de steun had van landgenoten. Toch werd het verschil tussen de kopgroep en de achtervolgers niet groot, waardoor Simmons met nog dertig kilometer er alleen vandoor ging. Hij nam al snel een grote voorsprong op de achtervolgers, mede doordat zijn landgenoot Magnus Sheffield sterk stoorde in de achtergrond.

De voorsprong van Simmons liep al snel uit naar één minuut en toen besloot Alessio Martinelli om alleen in de achtervolging te gaan. De Italiaan reed weg bij de anderen, maar kwam niet dichter bij de Amerikaan, waardoor Simmons de opvolger is van Remco Evenepoel. Hij slaat net zoals de Belg de beloftecategorie over en wordt volgend jaar al prof bij Trek-Segafredo.

Martinelli kwam als tweede over de finish, voor Sheffield die het brons te pakken, doordat hij het sprintje won. Hij bleef net Enzo Leijnse voor, die ditmaal genoegen moest nemen met de vierde plaats. In de tijdrit pakte hij nog het zilver.