Opnieuw puntverlies voor Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft in de strijd tegen degradatie twee dure punten laten liggen. Tegenstander Bursaspor maakte in de slotminuten gelijk.

De Gele Kanaries leken maandag door een doelpunt van Roberto Soldado te winnen van de nummer elf van de ranglijst, maar in de negentigste minuut ging het dus mis: 1-1. Fenerbahçe heeft zeventien punten en staat op basis van een beter doelsaldo dan Akhisar nét boven de rode streep. De voorsprong op hekkensluiter Rizespor bedraagt twee punten.

Het Fenerbahçe van trainer Ersun Yanal ging op jacht naar de eerste competitiezege sinds 11 november (Alanyaspor, 2-0) en hoopte de eerste overwinning op vreemde bodem in de Süper Lig sinds 16 september te boeken. Toen werd er met 0-1 gewonnen van Konyaspor en was Phillip Cocu nog de coach van de club uit Istanbul. Tegen Bursaspor werd het verschil aanvankelijk gemaakt door Soldado. De spits scoorde na twintig minuten uit een omhaal na een voorzet van Mauricio Isla.

De Spanjaard was al eerder dicht bij een treffer geweest toen zijn inzet van de lijn werd gehaald door een speler van Bursaspor. Tien minuten voor tijd kreeg Bursaspor twee dotten van kansen: Hasan Ali Kaldirim haalde een bal voor de lijn weg en Umut Nayir kopte vervolgens naast. Fenerbahçe overleefde, maar niet voor lang. In de negentigste minuut werd het via een kopbal van Aytaç Kara gelijk: 1-1. Fenerbahçe kan zich nu richten op de bekerwedstrijd van komende donderdag tegen Ümraniyespor.