B-team PSV afgetroefd door RKC Waalwijk in KNVB-Beker, AFC stunt opnieuw

RKC Waalwijk heeft voor een enorme stunt in de TOTO KNVB Beker gezorgd door PSV uit te schakelen. De nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie was na verlengingen met 2-3 te sterk voor de landskampioen.

Mark van Bommel koos ervoor om ten opzichte van het gewonnen uitduel met FC Groningen elf andere spelers op te stellen. Misschien wel dankzij deze wijzigingen kwam PSV al na 23 seconden op voorsprong door een doelpunt van Érick Gutiérrez. Het leek een makkelijk avondje te worden voor PSV, maar RKC kwam steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kwam RKC dan ook terecht langszij via Ingo van Weert. De verdediger kopte fraai binnen uit een corner.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Ondanks het matige spel van de landskampioen kwam de thuisploeg toch op voorsprong, maar dat was vooral te danken aan RKC-keeper Etienne Vaessen. De doelman leverde de bal gemakkelijk in, waarna Mauro Júnior het buitenkansje afmaakte.

In de blessuretijd kwam de Keuken Kampioen Divisionist toch weer op gelijke hoogte. Darren Maatsen maakte de gelijkmaker na slecht verdedigen van Nicolas Isimat-Mirin.

Diezelfde Maatsen maakte de sensatie compleet door in de tweede helft van de verlenging de 2-3 op het scorebord te zetten. Ondertussen was Hirving Lozano al het veld ingebracht maar de Mexicaan kon het verschil ook niet maken bij het matige spel van PSV.

RKC wint van PSV. (PRO SHOTS/Joep Leenen)

AFC - TOP Oss
Het is AFC opnieuw gelukt om een profclub uit te schakelen in de KNVB-beker. De Amsterdamse amateurs plaatsten zich voor de achtste finales door in het Olympisch Stadion met 1-0 te winnen van TOP Oss.

Yordi Teijsse maakte in de 63ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Eerder had de Amsterdamse amateurclub Telstar met 5-0 uitgeschakeld.