Van Bronckhorst boos: "Ga sowieso met Jerry praten"

Jeremiah St. Juste moet op het matje komen bij Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord ging zondag vrij kansloos onderuit bij Ajax.

Het werd voor Feyenoord al snel een loodzware middag in Amsterdam, omdat St. Juste rood kreeg voor een forse overtreding op Nicolás Tagliafico. Van Bronckhorst vond dat zijn ploeg tot dat moment aardig speelde. "We hadden de wedstrijd onder controle en eigenlijk is er niks aan de hand. Dan komt die rode kaart. Dan moet je het goede gevoel dat je had over het speelplan na zes minuten al in de prullenbak gooien", reageerde hij op FOX Sports.

"Ik ben boos, ja. Je kan niet in topwedstrijd met tien man komen te staan. Dat mag je niet overkomen en gebeurt ons al na zes minuten. Dan weet je dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt, zeker tegen Ajax", aldus de Feyenoord-trainer, die vooraf zijn spelers nog had gewaarschuwd om scherp en agressief te beginnen, maar niet over de grens te gaan. "De rode kaart kost je de wedstrijd. Ik denk dat ik sowieso met Jerry ga praten."

Jordy Clasie bevestigde dat Feyenoord had afgesproken om fel te beginnen. "Maar misschien begonnen we te agressief. Bij de eerste drie overtredingen kregen we twee kaarten waarvan één rode. We hadden afgesproken om zo lang mogelijk met elf man te blijven staan", sprak de kleine middenvelder.

"Het plan was om zo lang mogelijk en zo veel mogelijk druk te zetten. We begonnen scherp en waren vast aan de bal, maar na de rode kaart was het geen wedstrijd meer." Door de 3-0 nederlaag tegen Ajax staat Feyenoord nu vijf punten achter de Amsterdammers en tien punten achter koploper PSV.