KNVB vreest duels af te moeten gelasten door politiestaking

Een aantal Eredivisiewedstrijden kan komend weekeinde mogelijk geen doorgang vinden. Dat heeft alles te maken met de ontevredenheid bij de politie.

Indien de geplande stakingen van de politie doorgaan, bestaat volgens de KNVB de mogelijkheid dat enkele duels uit veiligheidsoverwegingen moeten worden afgelast. Volgens de voetbalbond wordt er momenteel ‘keihard gewerkt’ om alternatieven te vinden.

De politievakbond heeft agenten opgeroepen om vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot en met zondag het werk neer te leggen. Alleen in noodgevallen zou de politie wel in actie komen, maar daar vallen evenementen als festivals en voetbalwedstrijden niet onder. Indien er geen politie aanwezig is, kunnen burgemeesters het uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig achten om wedstrijden door te laten gaan.

“De afgelopen week verschenen er berichten in de media over een op handen zijnde politiestaking. Als dit doorgaat, is er een mogelijkheid dat komende speelronde (14, 15 en 16 september) vanuit veiligheidsoverwegingen niet alle geplande wedstrijden in het betaald voetbal (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) door kunnen gaan”, laat de KNVB weten op de website.

“Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes”, stelt de voetbalbond. "Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden. Zodra er meer bekend is, laten wij dat direct weten.”

Update 19:20 uur

Inmiddels heeft de KNVB via de officiële website laten weten, dat vier duels uit het betaald zeker door zullen gaan. Het gaat om de duels tussen FC Dordrecht en FC Twente, De Graafschap en VVV-Venlo, Willem II en Excelsior én NAC Breda tegen Fortuna Sittard.