Ronaldo koopt meerderheidsaandeel bij Real Valladolid

Ronaldo is een meerderheidsaandeelhouder van Real Valladolid geworden. De Braziliaan heeft 51 procent van de aandelen gekocht.

Hoewel Ronaldo nu de meerderheid van de club bezit, blijft Carlos Suárez de voorzitter van de club. De oud-spits zal de rol van voorzitter van de raad van bestuur op zich nemen. De Braziliaan investeert dertig miljoen euro in de club.

"We willen groeien en het beste team mogelijk opbouwen", vertelt Ronaldo tijdens een persconferentie. "Vertrouw erop dat wij ervoor gaan zorgen dat Real Valladolid behouden blijft voor LaLiga. Ik ben ervan overtuigd dat het heel moeilijk gaat worden om ons te verslaan. Ik vraag ook de supporters om deel te nemen aan dit project. Ik wil dat jullie onderdeel uitmaken van het heden en de toekomst van de club."

Carlos Suárez is blij met de komst van Ronaldo. "De deal werd woensdag gesloten. Ronaldo heeft op persoonlijke titel 51 procent van de aandelen van Valladolid overgenomen. Eind juli begonnen we te praten."

"Het was geen economische kwestie, maar nu kan Valladolid in andere competitie spelen. Ronaldo zet ons nu op de kaart. Ik dacht dat het het beste was voor de club. Je zult zien dat het de ideale optie is voor Valladolid."