Hoeness veegt de vloer aan met Ízil

Uli Hoeness heeft in de Duitse media keihard uitgehaald naar Mesut Özil, die zondag zijn afscheid als international aankondigde.

Özil wil niet meer voor Die Mannschaft uitkomen na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken. "Ik ben blij dat we van dit spook af zijn", liet Hoeness volgens Sport Bild weten. "Hij speelt al jaren als een natte krant. De laatste keer dat hij een duel won, was vóór het WK van 2014. En nu verschuilt hij zichzelf en zijn wanprestaties achter deze foto."

De president van Bayern München doelt op de foto van Özil met de Turkse president Erdogan die in de aanloop naar het WK stof deed opwaaien in Duitsland. Toen de ploeg als regerend wereldkampioen een wanprestatie leverde op het WK, groeide Özil al snel uit tot de nationale zondebok. De linkspoot van Arsenal vindt dat de DFB en z'n voorzitter Reinhard Grindel zich schuldig hebben gemaakt aan racisme.

"Zijn 35 miljoen volgers, die er in de echte wereld helemaal niet zijn, vinden het belangrijk dat Özil goed heeft gespeeld als hij met een crosspass een ploeggenoot heeft bereikt", ging Hoeness verder. "Sportief gezien heeft hij al jaren niets meer gepresteerd in de nationale ploeg. En nu is het de schuld van Grindel, Löw en Bierhoff?"