Elon Musk gaat Thaise voetballertjes redden uit grot

Elon Musk mag dan nogal eens een oud idee van anderen afstoffen en als eigen idee presenteren, of totaal onhaalbare ideeën die iedereen al honderd keer heeft bedacht maar weer aan de kant heeft geworpen uitspreken en daarmee de wereldpers halen, maar hij doet ook zeker dingen die lovenswaardig zijn.

Zo stuurt de miljardair nu ingenieurs van ruimtebedrijf SpaceX en boorbedrijf The Boring Company naar Thailand. Ze zullen kijken of ze hulp kunnen bieden bij het redden van de jonge voetballers die diep in een grottencomplex zijn ingesloten door stijgend water.

Musk hoopt dat zijn technici onder meer kunnen helpen door Tesla Powerwalls in te zetten om het water sneller uit de grotten te kunnen pompen. Hij verwacht ook dat zijn technici de exacte locatie van het team en hun coach vast kunnen stellen, en hij heeft het idee geopperd een met lucht gevulde nylon tunnel door de grot te trekken. Daar zouden de jongens dan door naar buiten kunnen kruipen.

De medewerkers van SpaceX en The Boring Company komen vandaag aan in Thailand en zullen gaan bekijken of de voorstellen die Musk heeft gedaan haalbaar zijn.