MLB: Yankees zijn Red Sox ruimschoots de baas, Choo blijft raak slaan

De honkballers van de New York Yankees hebben in eigen huis een ruime zege geboekt op de rivalen van de Boston Red Sox. Werper CC Sabathia liet de bezoekers vrijwel kansloos, terwijl twee homeruns van Greg Bird en rake klappen van onder meer Aaron Judge en Miguel Andujar voor de 8-1 winst zorgden.

Met 11-3 hadden de Texas Rangers het thuis ook niet al te moeilijk met de Chicago White Sox. White Sox-werper Dylan Covey bakte er uitermate weinig van en na twee innings stonden de Rangers al met 7-0 voor dankzij 3-run homeruns van Nomar Mazara en Robinson Chirinos. Choo Shin-soo sloeg zichzelf ook weer de honken op: voor de Zuid-Koreaan was het al de 41e wedstrijd op rij waarin hij dat voor elkaar kreeg.

Bij de Washington Nationals maakte Juan Soto weer indruk. De 19-jarige Dominicaan mepte op bezoek bij de Philadelphia Phillies een homerun in de tweede inning, waarmee zijn ploeg van 0-2 naar 0-4 ging. In de negende inning sloeg de tiener met zijn tweede homerun nog twee teamgenoten binnen, wat de Nationals naar 7-16 hielp. De tiener, die in mei met een homerun debuteerde, staat inmiddels al op acht homeruns.

Uitslagen MLB vrijdag
Chicago Cubs - Minnesota Twins 10-6
Baltimore Orioles - Los Angeles Angels 1-7
New York Yankees - Boston Red Sox 8-1
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 7-17
Toronto Blue Jays - Detroit Tigers 3-2
Cincinnati Reds - Milwaukee Brewers 2-8
Miami Marlins - New York Mets 8-2
Tampa Bay Rays - Houston Astros 3-2
Texas Rangers - Chicago White Sox 11-3
St.Louis Cardinals - Atlanta Braves 1-5
Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants 1-2
Oakland Athletics - Cleveland Indians 3-1
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 1-3
San Diego Padres - Pittsburgh Pirates 3-6
Seattle Mariners - Kansas City Royals 4-1

Yankees - Red Sox (Bron: YouTube)