Ten Hag gelukkig bij Ajax: "De mensen zijn hier het allermooist"

Erik ten Hag heeft het prima naar zijn zin bij Ajax. De coach is inmiddels honderd dagen werkzaam in Amsterdam.

Op de officiële website van zijn club stelt Ten Hag dat hij '24 uur per dag' trainer van Ajax is. "Elke dag weer. Bovendien stopt de ontwikkeling van een team niet als je naar huis gaat." De 48-jarige keuzeheer kan flink chagrijnig zijn van een nederlaag. "Het gebeurt weleens dat ik thuis nog steeds in de wedstrijd zit. Dat is niet de bedoeling, maar weet je, ik ben ook maar eens mens."

Ten Hag gaat iedere dag met plezier naar zijn werk. "Als ik de voetbalsfeer hier proef, word ik spontaan gelukkig. En dat geluk zit in de details. Hoe alles hier tot in de puntjes geregeld is, dat de beste voorzieningen voor handen zijn. Maar wat ik het allermooiste vind zijn de mensen hier. We willen een team bouwen dat niet voor titels gáát maar titels wínt."

"Ajax is wat mij betreft de meest fascinerende club van Nederland. Er is altijd reuring. Dat heeft denk ik te maken met de Amsterdamse cultuur en mentaliteit", aldus de hoofdcoach. "Toen ik afgelopen winter werd geïntroduceerd, hoorde ik vaak 'die Tukker past helemaal niet in Amsterdam.' Wat een vooroordeel."