Matthäus: "Engeland kan WK 2022 winnen"

Lothar Matthäus denkt dat Engeland tijdens het WK 2022 een kanshebber is voor de titel, maar het toernooi in Rusland komt nog te vroeg.

Het elftal van Gareth Southgate neemt het in de groepfase komende zomer op tegen België, Panama en Tunesië, maar het team wordt niet beschouwd als favoriet. Matthäus ziet wel een mooie toekomst voor het land, nadat Engeland Onder-17 vorig jaar het WK won.

"Engeland heeft een heel goed team, een jong team", zegt Duitser in gesprek met Engelse media. "Misschien komt het WK vier jaar te vroeg, maar het volgende WK denk ik dat ze hele goede spelers hebben en goede resultaten hebben geboekt met het jeugdteam in de afgelopen achttien maanden."

"Ik denk dat de Premier League de zwaarste competitie van Europa is. Grote teams, geweldige coach, zoals Jürgen Klopp, José Mourinho en Josep Guardiola. We moeten heel hard werken met de jeugdopleidingen en daarvoor hebben we een goed nationaal team en ik denk dat Duitsland, hoe ze speelden tegen Spanje (1-1), opnieuw een van de favorieten voor de titel zal zijn."