Gridgirls boos om baanverlies en politieke correctheid

De gridgirls - mooie meiden die de pitstraat opleuken - zijn niet blij met het ontslag dat ze krijgen van de Formule 1. Zo vinden zij dat het afschaffen van de gridgirls afbreuk doet aan vrouwenrechten.

De commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, gaf eerder deze week aan dat hij de gridgirls, of pitspoezen, niet meer van deze tijd vindt en dat het niet past in de huidige samenleving. De dames zelf denken daar totaal anders over.

Rebecca Cooper, vijf-voudig pitspoes, stelt op Twitter: "Belachelijk dat vrouwen die zeggen te 'vechten voor vrouwenrechten' bepalen wat anderen wel of niet zouden moeten doen, en ons daarmee onmogelijk maken het werk te doen waar we van houden en trots op zijn. PC (politieke correctheid - red) gone mad."

Ze vervolgt "Als we niets doen om dit te stoppen, waar zal het dan eindigen? Geen grid girls, geen cheerleaders, zangeressen die verteld worden wat ze wel en niet mogen dragen op het podium, geen modellen meer in magazines? Ik zal vechten voor mijn recht te kiezen wat ik draag en waar ik werk". Ze roept ook meteen een nieuwe hashtag in het leven. #fightformyrighttochoose.

Voormalig grid girl Zilda Williams vertelde tegenover de Daily Mail in Australië "Ik vind het belachelijk. Grid girls zijn iconen en horen bij de race-ervaring. Snelle auto's, lawaai, de geur van verbrand rubber en mooie meisjes op de baan. Ik was grid girl in 2007 en dat was de beste tijd van mijn leven. De meiden waren classy en bloedmooi en nu is alle lol eraf. En waarom? Politieke correctheid. Hoe ongelofelijk saai zijn we aan het worden? Gaan we nu ook cheerleading verbannen?"

Ook voormalig Formule 1 baas Bernie Ecclestone ziet geen kwaad in de pitspoezen. "Ze deden niemand kwaad. Ik zie niet in hoe een mooie vrouw die naast een Formule 1 coureur staat beledigend kan zijn."

#fightformyrighttochoose
#fightformyrighttochoose