'Lul' StompÚ over Van der Voort: "Ach, hij had flink gedronken"

De bitchfight in de Nederlandse dartswereld, tussen Vincent van der Voort en Co Stompé, gaat nog even door. Van der Voort kampte lang met een rugblessure, wat hij volgens Stompé als excuus gebruikte.

Met die uitspraak was Van der Voort niet blij en na zijn indrukwekkende zege op Dave Chisnall, in de eerste ronde van het WK, noemde hij Stompé 'achterbaks' en 'een lul'. In de studio van RTL7 kreeg Stompé enkele dagen later nog de kans van presentator Koert Westerman om op de zaak in te gaan, maar, zo zei Stompé, dat was 'niet zijn niveau'.

Stompé's niveau is ogenschijnlijk naar beneden gegaan, want hij heeft nu toch alsnog gereageerd. "Ik heb hem niet meer gesproken, maar het is mijn probleem ook niet. Van der Voort is een van de mensen die totaal niet interessant zijn voor mij. We zullen elkaar vast nog wel tegenkomen, maar dan zijn wel professioneel genoeg", aldus een van de best dartende Amsterdamse ex-trambestuurders ooit.

The Matchstick zal zijn uitspraken zeker niet terugnemen. De reactie van Van der Voort kan hem verder ook gestolen worden. "Ach, ik blijf bij mijn mening. Van der Voort had daarnaast een behoorlijk slokje op toen hij zijn uitspraken deed en hij was gefrustreerd, dus ik zit er helemaal niet mee."