Vitesse besluit Europees avontuur met zege tegen Nice

Vitesse heeft het Europa League-avontuur afgesloten met een zege. Op eigen veld werd OGC Nice met het kleinst mogelijke verschil verslagen: 1-0.

Al snel kon Vitesse voor het eerst gevaarlijk worden. De Arnhemmers waren dreigend en Guram Kashia was dicht bij de 1-0. Ook Nice liet zich ook gelden, maar Remko Pasveer maakte een inzet van de Fransen onschadelijk.

Halverwege de eerste helft ontsnapte Vitesse aan een strafschop tegen. Julian Lelieveld leek een overtreding te maken in het strafschopgebied, maar de arbitrage kende geen strafschop toe. Vitesse kreeg op slag van rust een uitgelezen mogelijkheid om de kleedkamer met een voorsprong op te zoeken, maar Luc Castaignos liet een honderd procent kans onbenut door van dichtbij tegen Yoan Cardinale te schieten.

In de tweede helft werd Nice, dat al verzekerd was van een plek in de knockout-fase en de tweede plaats hoe dan ook vast zou houden, gevaarlijker. Bassem Srarfi tekende al snel voor een gevaarlijk schot waarbij Remko Pasveer de bal ternauwernood uit de hoek kon tikken.

Vijf minuten voor tijd werd er na een gezapige tweede helft toch gescoord. Een voorzet van Milot Rashica kon niet goed worden verwerkt door Cardinale en Castaignos kon voor een leeg doel binnenschuiven. Vitesse beeïndigde het Europese avontuur met vijf punten en de laatste plaats in Groep K.

In het andere duel sloot Lazio Roma de groepsfase af met een nederlaag tegen Zulte Waregem. De ploeg keek na zestig minuten tegen een 2-0 achterstand aan na doelpunten van Nill De Pauw en Michael Heylen, maar in de slotfase kwam het via Felipe Caicedo en Lucas Leiva terug tot 2-2. Toch zou Zulte nog met een zege aan de haal gaan na de treffer van Leya Iseka in de 83ste minuut.