Ambulanciers reanimeren kind (1), man door het lint over parkeerplek

In de Berlijnse wijk Moabit is een 1-jarig jongetje in een crèche bewusteloos neergevallen. Twee ambulanciers van de lokale brandweerkazerne snelden er met hun ambulance naartoe, maar ze konden er geen goede parkeerplaats vinden.

Binnen lag een jochie van één jaar oud dood te gaan, dus het juist parkeren lieten de twee dan maar even achterwege en ze spoedden zich naar binnen. Daar bleek de situatie bijzonder ernstig: het arme kind had een hartinfarct gehad en men begon direct aan de reanimatie, terwijl ook een noodarts opgeroepen werd.

In de ambulance lag nog een eerstehulpkoffer en een van de verplegers ging die even halen. Daar werd hij echter bedreigd door een 23-jarige man, die pas écht een groot probleem had: vanwege de plek waar de ambulance stond, kon hij zijn parkeerplek niet meer verlaten. "Wij moesten opdonderen, want hij moest gaan werken, zo kregen we te horen", aldus de ambulancebroeder aan Duitse media.

De hulpverlener bleef uiteraard kalm en gaf aan dat ze druk bezig waren om te proberen het leven van een klein kind te redden. Dat mocht echter niet baten: "Hij werd alleen maar bozer en stelde zich erg dreigend op richting mij." Ondertussen had de pislinke man ook al een spiegel van de ambulance kapot getrapt, want ja, als je een paar minuten niet naar je werk kunt moet je toch íets doen.

Politieagenten kwamen ter plekke om de boel te sussen, maar ook dat hielp niet. De man gaf in duidelijke bewoordingen aan dat hij er volledig schijt aan had wie er gereanimeerd werd, zoals we inmiddels weten moest hij immers toch echt naar zijn werk. Door zijn ietwat overtrokken reactie kwam dat er ook na het vertrek van de ambulance nog even niet van, want de politie besloot de man mee te nemen.

Het kindje werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar over zijn toestand is verder niks bekendgemaakt.