'Amrabat staat voor keuze tussen Marokko en Nederland'

Sofyan Amrabat moet binnenkort kiezen of hij voor Marokko wil uitkomen of voor het Nederlands elftal. Dat schrijft De Telegraaf.

Het dagblad sluit niet uit dat de speler van Feyenoord binnen afzienbare tijd wordt opgeroepen voor Oranje. Amrabat heeft formeel nog niets te kiezen. Hij zat niet in de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat voor de cruciale WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden, al hoeft dat niks te betekenen.

Advocaat zag afgelopen zondag een sterk optreden van de middenvelder in de topper tegen PSV. Amrabat zelf wenst zich op dit moment op geen enkele manier uit te laten over zijn toekomst als international. Tot op heden droeg Amrabat één keer het shirt van Marokko en dat gebeurde in een vriendschappelijke interland in maart tegen Tunesië. Dat is volgens de regels van de FIFA geen bindende wedstrijd en zodoende is de broer van Marokkaans international Nordin Amrabat nog steeds in de gelegenheid om een definitieve keuze te maken.

Volgens De Telegraaf is 'het probleem' voor Advocaat vooral dat Amrabat dit seizoen nog niet één wedstrijd in de basis heeft gestaan bij Feyenoord. Een basisplaats zou een uitverkiezing voor Oranje rechtvaardigen. De krant verwacht echter dat de miljoenenaankoop van Feyenoord veel speeltijd zal krijgen in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en in het Champions League-duel van volgende week met Napoli.