Scholen in Wijchen houden salaris stakende leraren in

Leerkrachten van basisscholen in Wijchen die dinsdagmorgen net als veel van hun collega's een uur later zijn begonnen met hun lessen, zullen waarschijnlijk met een zuur gezicht naar hun volgende salarisstrook kijken. De stichting Kans en Kleur heeft namelijk besloten om dat uur in te houden op hun loon.

Het bestuur van de stichting, waar 15 basisscholen in en om Wijchen onder vallen, heeft voor de stakingsdag bij de op dinsdag werkende docenten nagevraagd wie er van plan was om deel te nemen aan de werkonderbreking. Die lijst is daarna verzonden aan de salarisadministratie. 

Bestuurder Hennie Biemond is van mening dat als leraren de werkdruk zo hoog vinden en het salaris zo laag dat ze ervoor gaan actievoeren, dat ze er dan ook maar salaris voor over moeten hebben. Biemond: "Mensen hebben niet het werk gedaan dat op het rooster stond."

Het bestuur houdt vol dat deelname aan de staking geen andere consequenties heeft dan de loonkorting: daarna zou de lijst zijn vernietigd. Ook zou de stichting het bespaarde geld, zo'n 8000 euro, verdubbelen en 'teruggeven aan de scholen'.

Uw FOK!-redacteur vraagt zich op dit moment af waar de stichting Kans en Kleur dat geld vandaan haalt, en als ze het al hadden, waarom het dan niet sowieso is uitgekeerd aan de scholen. Of zouden ze het besparen op de jaarlijkse bestuurs-barbecue?

Basisschoolleraren in actie voor hoger loon (Foto: ANP)
Basisschoolleraren in actie voor hoger loon en krijgen dus een lager loon (Foto: ANP)