Schooldirecteur Florida neemt gedwongen ontslag na kunstles

Een schooldirecteur in Florida is gedwongen ontslag genomen nadat ouders hadden geklaagd over de aanwezigheid van Michelangelo's 'David' in een les over Renaissancekunst voor zesde leerjaar leerlingen. Directeur Hope Carasquilla van de Tallahassee Classical School kreeg een ultimatum van de voorzitter van het schoolbestuur en besloot zelf te vertrekken.

Ouders klaagden over het vermeende pornografische materiaal en gaven aan dat ze vooraf geïnformeerd hadden willen worden over de les. Carasquilla betreurt het einde van haar tijd bij de school en merkt op dat ook andere kunstwerken, zoals De schepping van Adam en Geboorte van Venus, aan bod kwamen tijdens de les.

Het beeld 'David' heeft al eeuwenlang discussies over kunst en censuur aangewakkerd. Op sociale media wordt verwezen naar een aflevering van The Simpsons uit de jaren 90, waarin personages debatteren over de censuur van het beeld. Dit incident komt kort nadat de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een wet heeft uitgebreid die seksuele opvoeding en genderidentiteit verbiedt op openbare scholen, met mogelijke schorsing of verlies van onderwijsvergunning voor overtreders.

Het beeld in kwestie
Het beeld in kwestie