Stuntvliegtuig snijdt camerakabel door op WK alpineskiŽn

Het wereldkampioenschap alpineskiën in het Zwitserse St. Moritz is vrijdag opgeschrikt door een incident tijdens een vliegshow. Het PC-7 Team van de Zwitserse luchtmacht gaf tussen de eerste en tweede run van de reuzenslalom bij de mannen een show, maar aan het einde ging het niet helemaal goed.

Bij de afsluiter van de show vlogen de vliegtuigen van elkaar weg, een gebruikelijke formatie om een show af te sluiten. Eén van de vliegtuigen vloog echter precies tegen een kabel waar een camera aan hangt die tijdens de wedstrijden voor mooie beelden van bovenaf zorgt. Een deel van de camera denderde naar beneden en kwam in het finishgebied terecht. Gelukkig raakte niemand gewond: niemand bevond zich in dat deel van het finishgebied, midden tussen de tribunes, en alle vliegtuigen zijn niet veel later veilig geland.

De start van de tweede run, met de Nederlander Maarten Meiners, is overigens uitgesteld naar 13.30 uur. Uiteraard moest de rommel opgeruimd worden en bovendien moeten alle skiërs met sneeuwscooters naar de start gebracht worden. De skilift mag namelijk niet gebruikt worden na het ongeval, nadat meerdere skiërs ogenschijnlijk een tijdje in de lift vast hebben gezeten.