'Tunahan Kuzu achter 9/11 en coup Turkije'

Tunahan Kuzu is mad. In het RTL5-programma Lekker Slim, een 'humoristische quiz', werd namelijk een vraag over hem gesteld met twee mogelijke antwoorden die de DENK-politicus totaal niet kan waarderen. Hij vindt dat het programma hem criminaliseert.

De vraag die gesteld werd is 'Wie is dit?', met daarbij een foto van Tunahan Kuzu. De opties waren dat hij de leider van de 9/11-kapers zou zijn, dat hij de aanstichter van de coup in Turkije zou zijn en (het goede antwoord) dat hij de oprichter van DENK zou zijn.

Kuzu laat in een boze huiliehuilie-post op Facebook weten dat 'hij niet snapt wat het oprichten van DENK met de andere twee opties te maken heeft'. Ook vindt de lange arm van Erdogan dat 'hij gecriminaliseerd wordt doordat hij in hetzelfde rijtje geplaatst wordt als de leider van 9/11 en de aanstichter van de coup in Turkije'. "Als we het over beeldvorming hebben", voegt hij er nog aan toe. Nee inderdaad Kuzu, zou toch wat zijn als je grote baas erachter komt dat je in een quizprogramma als mogelijke aanstichter van de coup genoemd wordt.

De aflevering van Lekker Slim is hier te bekijken, de kandidaten antwoordden overigens dat ze dachten dat Kuzu achter de coup in Turkije zat.