Ajax betaalt oude club Dolberg voor succes

Kasper Dolberg is dit seizoen de grote revelatie van Ajax en de Eredivisie en ook bij zijn oude club Silkeborg IF is de doorbraak van de jonge Deen niet onopgemerkt gebleven.

Ajax nam Dolberg vorig jaar van de Denen over en beide clubs kwamen twee clausules overeen, namelijk een doorverkooppercentage en een bonusregeling. "We hebben al geprofiteerd van de laatste, omdat we recht hebben op een bonus als Kasper een bepaald aantal wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld", vertelt directeur Kent Madsen aan het Deense BT.

Om welk bedrag het precies gaat, wil Madsen niet zeggen. "Maar het geld is onlangs ontvangen." Dat Ajax de 19-jarige aanvaller binnen een paar jaar moet doorverkopen, is volgens de directeur niet waar. "Onze overeenkomst met Ajax is voor onbepaalde tijd." 

Buiten het financiële deel is Madsen zelf ook blij met Dolberg's succes. "Natuurlijk zijn we blij dat hij het daar zo goed doet, we zijn erg trots op hem. Hij is toch een van onze jongens. Vooralsnog gaat het erg goed, we zullen zien waar dit gaat eindigen."

Dolberg is met acht doelpunten op dit moment gedeeld topscorer van de Eredivisie. Het toptalent maakte zondag een hattrick tegen NEC (5-0). Anderhalve week geleden debuteerde hij in het Deense nationale elftal, tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (4-1 winst).